”Det är vinna eller försvinna”

Mikaela Laurén laddad inför tredje proffsmatchen

SPORTBLADET

Före detta landslagssimmaren Mikaela Lauréns karriär som proffsboxare går vidare.

Nästa lördag tar hon nästa kliv i jakten på en titelfajt.

– Det är lite vinna eller försvinna, säger Laurén inför sin tredje proffsmatch.

Foto: FOTO: PABLO ANTONIO LABANINO
Mikaela Laurén.

Mikaela Laurén, 33, proffsdebuterade i boxningsringen den 4 april och besegrade tyskan Sandra Kirchbaum i en welterviktsfajt över fyra ronder.

Den 6 juni följde hon upp succén med att knocka ryskan Marina Morozova.

Nu väntar...?

– Från början skulle jag möta en ungerska som är ganska grön, men nu verkar det som att jag i stället ska möta en rutinerad tjej som vunnit fem av sina sju matcher, så jag är lite halvnervös. Det blir ingen lätt uppgift, säger Laurén.

Klart är i alla fall att det blir proffsfajter på lördagens gala i Brandbergens centrum i Haninge. Lika klart är att Mikaela Laurén kommer väl förberedd.

”Blodigt allvar”

Hon har tränat på anrika Gleeson's gym i Brooklyn under fem veckor och sparrat mot fyra världsmästarinnor – Jill Emery, Melissa Hernandez, Belinda Laracuente och Anne Marie Saccurato.

– Det har inte varit på lek utan blodigt allvar. Man försöker helt enkelt slå ner varandra. Men jag har inte känt mig överkörd av någon och känner mig riktigt bra förberedd.

Mikaela Laurén beskriver den stundade fajten som vinna eller försvinna. Vid en förlust kan drömmen om en titelfajt vara krossad.

– Tidigare har jag mött två debutanter, nu sätts jag på prov på riktigt. Men jag känner att jag är på rätt väg och innan nästa årsskifte hoppas jag att jag har ett bälte. Men jag vill inte hetsa fram något.

ARTIKELN HANDLAR OM