Holyfield tillbaka i ringen igen

”Är inte slut än”

SPORTBLADET

Efter många turer är det klart med veteranmötet i tungviktsboxning – Evander Holyfield, 47, mot WBF-mästaren Francois Botha, 41.

Men den forne fyrfaldige världsmästaren Holyfield har inte samma lyskraft som under fornstora dar.

Drabbningen mellan Evander Holyfield och sydafrikanen Francois Botha om WBF-titeln var planerad att avgöras i Ugandas huvudstad Kampala i januari, på Nelson Mandela Memorial Stadium inför 80 000 åskådare.

På lördagen handlar det i stället om Thomas & Mack Center i Las Vegas med plats för 9 500 åskådare. Det går visserligen att se matchen via betal-tv – till kraftigt rabatterat pris. Och enligt tidningsuppgifter får boxarna nöja sig med blygsamma 150 000 respektive 100 000 dollar för tolvrondersdusten.

”Jag är inte slut”

Efter ytterligare ett försök att arrangera matchen i Uganda försökte man i båda lägren hitta andra motståndare. Det talades till och med om att damma av dansken Brian Nielsen, 44-åring som lade av med trasigt knä för sex år sedan, för ett möte med Holyfield.

Men till slut blev det klart med Botha – och chansen att ta hem ett mästarbälte för den ärrade amerikanen.

– Jag är inte slut än. Jag ska bli mästare igen, säger Holyfield som har varit världsmästare i tungvikt fyra gånger.

Hans senaste match var i december 2008, då han förlorade på poäng mot den jättelike ryske WBA-mästaren Nikolaj Valujev. En handskadad Botha lyckades med möda försvara sin titel mot kubanen Pedro Carion i oktober.

TT