Så var titelmatchen – rond för rond

Carl Froch–Mikkel Kessler

SPORTBLADET

Rond 1

Sanslöst tryck på läktarna. Ljudnivån är fullständigt öronbedövande. Boxarna känner på varandra inledningsvis.

Kessler petar med vänstern för att hitta distansen. Frochs vänsterjabb kommer farande reptilsnabbt, man förstår smeknamnet Kobran. Kessler träffar mest men inte hårt.

Kesslers rond

Rond 2

Tempot skruvas upp. Kessler fångar upp Frochs attacker med handskarna och får själv in tre-fyra raka vänsterjabbar på Frochs näsa som börjar blöda. Kessler för matchen. Får in ett par kombinationer men Froch blixtrar till och visar hur farlig han är.

Kesslers rond

Rond 3

Kessler håller en hög tät gard och driver sin nonchalantare motståndare runt i ringen. Kesslers långa vänsterjabb sitter gång på gång och Froch börjar se smått desperat ut. Gör plötsligt en attack och får in två tunga kroppslag men blir sen återigen jagad.

Kesslers rond

Rond 4

Kobran slutar att backa, han måste ta tag i matchen för att inte bli tvungen att vinna på knockout. Fortfarande träffar Kessler flest gånger men Froch landar matchens hittills hårdaste slag med en höger som tar ordentligt.

Frochs rond

Rond 5

Kessler ser tagen ut av Frochs aggressivare attityd, nästan som om han är rädd. Kesslers slag kommer tvekande medan Froch skickar iväg sina egna slag blixtrande snabbt. En nedslagning döms bort av domaren som anser att Kessler halkar. Tung höger tar sen i Kesslers ansikte.

Frochs rond

Rond 6

Kessler satsar på att komma in tätt och slå kombinationer.

Slagen träffar men de biter inte riktigt. Froch boxas med ett litet hånleende på läpparna och satsar på kontringar.

De gånger han träffar tar högern hårt på dansken.

Kesslers rond

Rond 7

Båda petar med vänstern. Båda söker efter den stora luckan.

Tröttheten sätter in och då blir det farligt. Kessler för fortfarande matchen och hoppar in ett par kombinationer som ger poäng hos domarna. Ronden avslutas med att Froch får ta emot en serie slag i ena ringhörnet.

Kesslers rond

Rond 8

Kessler kontrar på en attack och får in sin bästa höger i matchen. Froch släpper armarna och skakar på huvudet för att visa att han inte är skakad, vilket just brukar vara ett tecken på att de är skakade. Kessler får sen in en riktigt tung höger som är på väg att sänka Froch och följer upp med aggressiva slagserier.

Kesslers rond

Rond 9

Froch vet att han måste vinna på knock och hålla sig undan för att samla kraft till en vinnande attack. Rutinerade Kessler maler på med omväxlande slagserier och långa raka för att hålla avstånd. Men Froch träffar och slår upp ett blödande sår på vänster ögonbryn på Kessler.

Kesslers rond

Rond 10

Froch är tvingad att chansa för att få till knockouten men öppnar sig då för enkla träffar från Kessler som hela tiden håller sin motståndare ifrån sig. Slagen blir långsammare och mer oprecisa från båda håll. Tröttheten är enorm.

Kesslers rond

Rond 11

En riskfylld rond för Kessler som inleder aggressivt för att inte släppa in sin motståndare till ett riktigt farligt läge. Slår serier för att hålla Froch trött och därmed undvika risken för att knockas. Froch hittar rätt med en lång rak höger men Kessler står pall och träffar om och om igen med vänster och höger.

Kesslers rond

Rond 12

Slagsmål tå mot tå direkt. Kessler för att behålla initiativet och Froch för att ta den enda chans han har för att förbli obesegrad och världsmästare. Kessler besegrar sin trötthet och slår och slår och slår för att hålla sin motståndare för trött för att bli farlig. Enorm avslutning där båda sluggar vilt trots att de är dödströtta med blodet rinnande från deras ansikten.

Kesslers rond

Mikkel Kessler vinnare med domarrösterna 3–0 (117–111, 115–113, 116–112)