Drömmötet låter vänta på sig

"Pacman" letar andra motståndare

SPORTBLADET

Boxningsvärlden väntar på mötet mellan Manny Pacquiao och Floyd Mayweather JR.

Men drömmatchen tycks ännu mer avlägsen efter att Mayweather missat den förhandlings-deadline Pacquiaos promotor satt upp.

– Vi vill ha en fajt mot Mayweather, men av nån anledning vill han inte ge sig in i den, säger Bob Arum enligt The Guardian.

Manny Pacquiao till höger.

Diskussionerna inför ett eventuellt supermöte mellan den filippinske boxningslegendaren Manny Pacquiao och den obesegrade amerikanen Floyd Mayweather JR har brutit ihop förut.

Tidigare i år skar sig förhandlingarna efter att Pacquiao vägrat gå med på att låta dopningstestas genom blodprover innan matchen, eftersom han ansåg att det skulle påverka hans fysiska status.

Den här gången ska dopningsfrågan vara löst men i stället hann de båda parterna aldrig ens sätta sig ner vid förhandlingsbordet innan ”Pacman”-promotorn Bob Arum började titta på alternativa fajter.

"Pacman" kan få Cotto

Anledningen: Floyd Mayweather respekterade inte den ”deadline” Arum lagt fram.

– Jag är säker på att det finns en god anledning varför inte Floyd vill prata med oss, säger Arum och spekulerar vidare i att anklagelserna mot Floyds farbror, tillika tränare, Roger Mayweather, som ska ha attackerat en kvinnlig boxare, kan förklara varför samtalen aldrig togs upp.

– Vore jag i hans (Floyds) skor skulle inte heller jag vilja gå in i en stor fajt utan min tränare. Jag tror att den här grejen med hans farbror har påverkat honom.

I stället blickar nu Pacquiaos team mot ett möte med antingen mexikanen Antonio Margarito eller Puertoricanen Miguel Cotto.

Men en fajt mot Mayweather är inte helt körd ännu.

Och 2011 borde superfajten vara verklighet, tror Arum.

– Skulle Floyd säga sig vilja boxas nu kommer inte vi att ställa oss i vägen. Det vore skamligt om en sån match aldrig blev av.

ARTIKELN HANDLAR OM