Förbundet: ”Stäng av dem – kanske på livstid”

SPORTBLADET

Sportbladets uppgifter leder till att en stor europeisk utredning startar i dag.

Proboxningskommissionens Olof Johansson tror att tränaren och de unga boxarnas karriär nu kan vara över:

– Fullständigt jävla idiotiskt. Tränaren skapar sin egen armé där han är diktatorn.

Johansson.

I december hörde förbundet rykten om fusk, men hittade inga bevis och gav upp. När Sportbladet visar bilder och citat från de inblandade tänder Olof Johansson till.

– Först vill jag säga att utredningen inte är gjord, men att vi startar den. Men sedan: vad är det för jävla idioter? Om det är så som bilderna ser ut att visa kan ju inte killarna svära sig fria. De vet att de fuskar, säger han.

Vad vore en rimlig påföljd?

– Avstängningar så lång tid att karriärerna går upp i rök. Kanske livstid. Och Boguslavski försvinner ut svensk boxning för gott. Det här är råtungt. Jag har inte varit med om något liknande.

Utreds i Europa

I dag vänder sig Johansson till Proboxningskommissionens ordförande Björn Rosengren. Tillsammans tar de hjälp av europeiska förbundet, EBU, eftersom fallet sväller utanför Sveriges gränser.

Men trots att Olof Johansson ser matchbilderna och vittnar om Boguslavskis kontroversiella metoder får han inte ihop en pusselbit.

– Är han så förblindad att han inte kan tänka? I dag har resultatet förts in över hela jordklotet, men den vinsten kan inte vara värd risken att förstöra allas karriärer, säger han.

Kan resultatet ändras?

– Ja, det måste gå att ändra. Och om det här är ett fullständigt jävla idiotiskt brainchild av Boguslavski undrar jag om han begriper vad han åstadkommit. Visst gör pojkarna som han säger, men det duger inte i här. De ryker också, säger Olof Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM