Mikaela Laurén får boxas om VM-titeln

Fajtas om WPBF-bältet: ”Det känns nästan overkligt”

SPORTBLADET

Proffsboxaren Mikaela Lauréns dröm om en titelmatch går i uppfyllelse.

På en gala i Karlstad den 24 september ställs hon mot Jill Emery i kampen om WPBF-bältet.

– Det känns nästan overkligt att det jag har längtat efter så länge äntligen blir av, säger hon till Sportbladet.

Foto: FOTO: PABLO ANTONIO LABANINO
Mikaela Laurén.

Den före detta landslagssimmerskan Mikaela Laurén, 34, är som proffsboxare rankad femma i Europa och tia i världen i sin viktklass, weltervikt.

Laurén har vunnit samtliga fyra proffsmatcher sedan debuten i april 2009.

Nu väntar elddopet – en titelmatch över sex ronder mot Jill Emery, 40, som vunnit nio av tolv proffsmatcher och är rankad femma i världen.

– Jag har fått sanktion från WPBF för en VM-match. Det blir Mikaelas tuffaste match i karriären, men vi tror på henne och hoppas på ännu större matcher framöver, säger Anders Holmberg, promotor och mannen bakom galan i Karlstad.

”Inget kalkonmotstånd”

Anna Ingman ägde WPBF-titeln när hon i maj valde att dra sig tillbaka obesegrad. Sedan dess har titeln varit vakant.

Nu har alltså Mikaela Laurén chansen att föra den svenska traditionen vidare.

Svenskan ”värmer upp” med att på fredag möta rutinerade bulgariskan Borislava Goranova i Malmö, som är rankad nia i Europa. Den 24 september väntar sedan mötet med Jill Emery i Karlstad.

– Borislava är inget kalkonmotstånd. Hon har gått över 30 matcher, så hon är jäkligt rutinerad. Jag tar matchen på största allvar, även om min fokusering ligger på VM-matchen, säger Laurén.

Möter vänsterboxare

– Jag har inte gått en match sedan den 20 februari på grund av en massa krångel och behöver gå en match för att bli av med ringrosten. Men att en VM-match nu äntligen blir av känns nästan lite overkligt. Det är knappt så att jag vågar tro på det förrän jag står i ringen.

Mikaela Laurén hävdar att hon är bättre förberedd än någonsin. Men inser faran med att Jill Emery är ”southpaw” (=vänsterhänt).

– Det blir jäkligt tajt att hinna ändra om min träning och taktik för att möta en vänsterboxare, men jag får göra det bästa av situationen. Jag känner att jag inte har något att förlora, bara allt att vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM