”Hon är en bluff”

Norskan självsäker – men Laurén är redo: ’Ödet har fört mig hit’

1 av 2 | Foto: Foto: SCANPIX
I kväll smäller det I dag går förra simmaren Mikaela Laurén sin första titelmatch i boxning. Men hon får det tufft när hon ställs mot trefaldiga världsmästaren Cecilia Braekhus.
SPORTBLADET

ROSTOCK. I tajta jeansshorts, glittrande pannband och Las Vegas-inspirerad BH stirrar Mikaela Laurén sin norska motståndare Cecilia Braekhus intensivt i ögonen utan att blinka mot den trefaldiga världsmästaren.

– Fajten började redan i stare down, säger Mikaela.

– Hon bluffar, jag ser det i hennes ögon, säger Braekhus till VG.

En show som kan bli rena drömmen i kväll – men som också kan få ett brutalt slut.

– Jag märkte i vår intensitet i blickarna att båda två tänker att nu vågar vi verkligen vinna. Det var”kom inte här och tro något” från båda två i blicken, säger Mikaela.

Hon är grymt nederlagstippad mot den colombianskfödda norskan som förmodligen är världens bäste professionelle damboxare kilo för kilo.

– Jag kommer att gå in och kriga för att bjuda på en riktig fajt. Göra allt för att vinna men jag vet att jag inte kan vinna över henne tekniskt. Min styrka är inte att plocka poäng. Jag ska gå in och förstöra hennes boxning, säger Mikaela.

”Aldrig blivit besegrad”

Braekhus boxas för arrangerande tyska stallet Sauerland. Hon är obesegrad men vinner sällan på att hon slår ut sina motståndare. I stället är hon snabb och tekniskt väldigt skicklig i ringen.

– När någon har tre bälten och ska försvara det på ”hemmaplan” måste man såklart vara väldigt övertygande om man ska vinna på poäng över henne.

– Självklart vill jag stoppa henne före tid men hon har aldrig blivit knockad. Hon har ju aldrig ens blivit besegrad. Men någon gång ska väl vara den första, säger Laurén.

Den norska världsmästaren är väldigt cool inför matchen utan att vara kaxig.

– Jag är helt säker på att jag kommer att vinna matchen. Sauerland trodde nog att det ska bli en lätt kamp men så resonerar inte jag. Därför är jag rätt förberedd.

”Inte hittat matchbilder”

Ett problem för Braekhus är att hon aldrig sett Mikaela Laurén boxas.

– Jag brukar titta på mina motståndare men vi har inte hittat några matchbilder på henna. Det enda jag vet är sånt jag kunnat läsa mig till. Att hon har bra kondition och är stark fysiskt. Hon försöker mala sönder sina motståndare, säger Braekhus.

Som tar ganska lätt på att hon inte sett film på sin motståndare.

– Laurén saknar förmodligen en del i boxningsteknik. Efter ett par sekunder uppe i ringen i första ronden vet jag hur matchen kommer att utveckla sig.

Under tiden som simmare kallade Mikaela Laurén sig mest för Destiny men slutade med det.

– Jag bytte för att jag ville hitta tillbaka till Mikaela men i ringen är det Diamond Destiny. Utanför är det Mikaela.

Destiny betyder ju ödet på engelska.

– Det är ödet som har fört mig till detta och jag heter fortfarande Destiny i andra namn och har det tatuerat. Jag har också en diamant tatuerad mellan brösten. Diamanter är det hårdaste materialet. Dom är vackra, hårda och oslipade.

Säger Mikaela med ett stort skratt. En beskrivning på henne själv men som hon också säger:

– En diamant går alltid att slipa till lite mer.

ARTIKELN HANDLAR OM