Skulle boxas i kjol – har blivit för bitig

”Den är underbar men två nummer för liten”

SPORTBLADET

Norskan Cecilia Braekhus ska försöka försvara tre världsmästarbälten i kvällens mötet med svenskan Mikaela Laurén och hon skulle gjort det – i klänning.

Men när den specialdesignade kreationen anlände till Rostock var den för liten.

– Jag behöver en kjol som tål 10 ronder av boxning och som andas. Den här är underbar men minst två storlekar för liten, säger Braekhus till norska VG.

Cecilia Braekhus fick stor uppmärksamhet i internationell media när hon meddelade att hon planerade att boxas i en klänning. Men nu tvingas norskan ge upp sina planer inför titelfajten mot Mikaela Laurén.

Ska tåla 10 ronder

När klänningen, designad av Nadya Khamitskaya, kom till Tyskland hade Braekhus vuxit ur den. Från provningen har norskan gått upp ett antal storlekar under förberedelserna inför matchen.

– Jag behöver en kjol som tål 10 ronder av boxning och som andas. Den här är underbar men minst två storlekar för liten, säger Braekhus till norska VG.

”Tar bort fokus”

Ett fiasko för klänningsplanerna som alltså uppmärksammats stort inför matchen.

– Det skulle bara vara en rolig grej men det tog en enorm fart. Jag skulle ha gjort men det är samtidigt en grej som jag kan vara utan. Det tar bort fokus från det jag egentligen gör.

ARTIKELN HANDLAR OM