”Domaren ville att hon skulle vinna”

Laurén: Vi tjejer boxas inte på samma villkor

1 av 15 | Foto: GETTY IMAGES
SPORTBLADET

Mikael Laurén förlorade titelmatchen mot norskan Cecilia Braekhus på teknisk knockout i den sjunde ronden.

Nu rasar svenskan mot domaren som bröt matchen efter att Laurén gått i mattan.

– Domaren ville att hon skulle vinna, säger Laurén till Sportbladet.

Mikaela Laurén, 34, hängde med hyfsat i fyra ronder av titelmatchen mot Cecilia Braekhus, 29. Sedan tog norskan över totalt och i den sjunde ronden fick hon in två hårda träffar som fick svenskan att falla.

”Var redo att fortsätta”

Domaren valde att bryta matchen trots att Laurén kom upp på benen igen.

– Jag tycker att jag ställde mig upp och var redo att fortsätta. I matchen efter hörde jag att det var fyra nedslagningar så varför var det bara en på min? Jag förstår det inte. Jag tycker att han räknade ovanligt fort också, säger Laurén.

Vad tror du att det beror på?

– Han ville att hon skulle vinna.

Domaren?

– Ja, domaren.

Hur känns det?

– Det är klart att jag är besviken. Han borde ha gett mig chansen att fortsätta. Om det hade hänt en gång till i samma rond hade jag förstått men om jag inte hade velat fortsätta hade jag ju inte ställt mig upp. Men det är överstökat nu. Det är domarens ord som gäller.

”Tycker tjejer borde vara försiktigare”

Svenskan säger att hon också tror att domarna tolererar mer när det är herrar som boxas.

– Jag tror att det omedvetet kanske är så. Att de ändå känner att tjejer borde ta det lite försiktigare. Jag tror inte det varit många dammatcher med fyra nedslagningar eller mer. Där bryter de ofta tidigare vilket jag tycker är fel. Det borde vara på samma villkor.

Laurén tar nu en vecka ledigt från boxningen för att försöka smälta matchen. Sedan väntar fortsatt satsning med drömmen om en returmatch mot Braekhus.

– Det här är inte det sista jag vill ha i minnet. Det är bara att glömma, bygga på erfarenheten och utvecklas mer. Sedan förhoppningsvis ta revansch om ett år kanske. När jag är på den nivån. Det kommer att gå bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM