Antiklimax när Vitalij Klitsjko vann i första

Klitsjko skällde ut motståndaren - som aldrig reste sig

1 av 10 | Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

KÖLN. Vitalij Klitjko behöll sin VM-titel för WBC med en knockout i första ronden.

En knockout som inte var en knockout.

– Jag var säker på att han simulerade, säger Vitalij Klitjko som skällde ut sin motståndare när Solis inte reste sig upp från golvet.

Klitsjko besegrade Solis.

Vad varken Klitjko eller någon annan i den kokande arenan visste var att Solis skadat sitt knä allvarligt i samband med Klitjkos slag.

– Slaget var hårt men inte tillräckligt hårt för att avsluta matchen. Jag är ledsen för boxningspublikens skull att det inte blev en längre match. Jag har mitt bälte kvar. Det är det viktiga. Min dröm är att alla stora VM-bälten ska vara i familjen Klitjkos ägo och så blir det snart, säger Klitjko.

Total antiklimax

Roxette värmde upp publiken inför huvudmatchen där många på allvar hade tippat att Klitjko skulle förlora. Förväntningarna var enorma på matchen i Lanxess arena.

Det blev en total antiklimax.

Odlanier Solis var den ende som försökte slå kombinationer i den inledande ronden och först sekunder innan paus slår Klitjko en höger som träffar först Solis skyddande handske och sedan lätt uppe i pannan på utmanaren.

Några sekunder efter halvträffen börjar Solis ragla omkring och faller baklänges. Han reser sig men vacklar runt som vore han riktigt illa träffad. Den mexikanske domaren Garcia bryter matchen. Det officiella domslutet blir KO efter 2.59 minuter.

– Jag fick in en fullträff i slutet på ronden, sa Vitalij Klitjko inför 19 000 högljutt buande åskådarna som naturligtvis såg det som att Solis la sig medvetet för att hämta sitt gage utan att få en massa stryk.

Kunde slutat oavgjort

Men anledningen till Solis raglande var att höger knä vek sig inåt när han försökte komma undan Klitjkos efterföljande slag. Eventuellt beroende på att han trots allt var för omskakad för att kunna kontrollera sin kropp och därför fick tyngden fel på benet.

Om domaren inte valt KO som domslut hade matchen slutat oavgjort på grund av att skadan inte uppkommit av något regelbrott, vilket hade betytt att Vitalij Klitjko ändå hade behållit sin titel. Nu fick han en snyggare statistik med 39 knockouter på sina 42 segrar.

Vitalij Klitjko fyller 40 år i sommar men har inga planer på att lägga handskarna på hyllan.

– Jag har bättre testvärden än alla andra boxare. Jag känner mig som 25 år, säger Vitalij.

I juni väntar årets absolut största tungviktsmatch när lillebror Vladimir Klitjko möter David Haye som har WBA-titeln. Det enda bälte av rang som Klitjkobröderna saknar.