I natt smäller det – i ringen

SPORTBLADET

HAMBURG. Jättefajten Vladimir Klitjko mot David Haye blev ännu lite hetare under gårdagens invägning.

Så het att flera av boxarnas medhjälpare fick gå mellan och sära dem åt under stare downen.

– Jag vill inte säga vad jag sa där uppe. Det var inga snälla saker, säger David Haye.

Klitjko ritade något i sin vänsterhand och visade för Haye som pratade, pratade och pratade. Till slut stod store Vladimir inte ut längre utan började himla med ögonen och väste fram:

– Vi möts 2 juli.

Inte mycket till hot jämfört med Hayes långvariga provocerande trash talk som passerat alla gränser.

– Vladimir tycker inte om mig och jag gillar inte honom. Detta är den största matchen på många år och ni kommer att få se en fantastisk fajt. Som jag kommer att vinna på en mycket tidig knockout, sa David Haye efter invägningen.

”David, knock him out!”

Tusentals boxningsfans hade trängt in sig i Karstadts sportvaruhus och skapade ett skönt kaos. Från gatan och in till hissen som skulle ta boxarna upp till tredje våningen är det på sin höjd 40 meter. Trots vakter och stora följen av medhjälpare tog det 20 minuter för huvudaktörerna att tränga sig fram genom massan.

Väl uppe var det som om man hamnat på en engelsk fotbollsläktare.

– David, David – knock him out, ropade britterna om och om igen innan de gick över till den ena ramsan efter den andra för att håna Klitjko.

”Det skulle vara skit”

När Vladimir till slut tröttnade och överlät till Vitalij att kolla handskarna såg man tydligt hur illa storebrorsan tyckte om ropandet och genast började klacken ropa med röster som hånande småbarn:

– Vitalij börjar bli arg nu.

Hayes provokationer har pratat upp matchen till ett enormt intresse världen över men många funderar över uttrycket ”rädda hundar skäller mest” när de hör Hayes svada.

– Det skulle vara skit för boxningen och hela världen om Klitjkobröderna samlade alla världsmästarbältena i deras familj. Jag får helt enkelt inte tillåta att det sker, säger Haye, som vägde in på 96,5 kg.

Vladimir Klitjko vägde in på 110.