Här anklagas han för att göra upp matchen

”Mystery man” jagad i hela Storbritannien

SPORTBLADET

I en vecka har Storbritannien försökt avslöja ”mystery mans” identitet.

Mannen i hatt som enligt superstjärnan Amir Khan kan vara bevis på att skandalmatchen mot Lamont Peterson var uppgjord.

– Jag vill veta vem han är, varför han satt hos domarna och varför han skickade runt papper, säger Khan.

Nu är mannen avslöjad.

Amir Khans titelmatch mot Lamont Peterson slutade i en skandal. Britten förlorade både WBA och IBF-bältena efter att domarna dröjt över tio minuter och sedan, utan att vara överens, dömde segern till Peterson.

I efterspelet har sedan en ny figur fullständigt tagit över nyhetsflödet kring boxning i Storbritannien. Mannen, klädd i hatt, har döpts till ”mystery man” och pekas av Khan själv ut som ett potentiellt bevis på att matchen var uppgjord.

”Begärt att få veta”

– Han var i Petersons hörn. Du kan bara se det på videon. Under fighten insåg jag det aldrig. Men efter att ha sett bandet kan du se honom runt Lamont Petersons team, jubla med dem och fira. Det är anledningen till att jag vill veta vem den här personen är? Varför satt han med domarna? Varför skickade han runt papper? Varför hade han hand om saker, säger Khan till Sky Sports News.

Videobilder från matchen visar hur den mystiska mannen talar med WBA:s matchdelegat Michael Welsh vid ringen under matchen, skickar runt papper och påstås hantera poängkort.

– Reglerna säger att så fort domarna jobbar får ingen röra deras papper eller poängkort. Var det poängkort han hade? Jag vet inte. Det är det jag vill veta och det är det jag begärt att få veta, säger Khan.

”Flytta till domarbordet”

– Han blev ombedd att lämna eftersom du behöver ackreditering men då flyttade han sin stol till domarbordet och satt där under matchen. Du kan se att han och Michael Welshs huvuden hela tiden är riktade nedåt. De tittade inte på matchen när Welsh borde ha haft uppsikt över den för att se till att allt var okej. De tittade ner och papper cirkulerade.

Efter att 25-åringen krävt en utredning och att fajten skulle göras om har den mystiske hatt-mannen ny avslöjats. Efter en knapp veckas jakt medger IBF för The Guardian att mannen heter Mustafa Ameen och jobbar för organisationen med en fond för pensionerade boxare med bestående men. Han har dock ingen officiell roll.

Ameen kommer nu att kallas till förhör hos IBF den 18 januari som en del av utredningen efter matchen. Ameen säger själv till boxingscene.com att han är oskyldig.

– Jag har inget att dölja. Jag försöker inte fly från något, säger Ameen till BBC.