Här är de värsta knockarna 2012

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

Sportbladets två fighterbloggare Petter Öhrling och Patrik Syk har sammanställt boxningsvärldens tio värsta knockar under 2012.

Från Doktor Stålhammare till Kimbo Slice.

Se alla klippen här nedanför.

1. Mikkel Kessler mot Allan Green, lätt tungvikt, 19 maj, fjärde ronden

Kessler flyttade upp en viktklass till lätt tungvikt och visade att han har dansk dynamit i nävarna. Bara 13 sekunder in i den fjärde ronden träffade han Green med en perfekt vänsterkrok och amerikanen föll som en fura. Segern gav honom WBC-bältet.

Se knocken här!

2. Randall Bailey mot Mike Jones, weltervikt, 9 juni, elfte ronden

Matchen mellan 37-årige Bailey och upphaussade Jones var ett sömnpiller i nio ronder. Då visade veteranen varför han kallas "The Knock-Out King". Först golvade han sin motståndare med en rak höger i tionde ronden, sedan följde han upp det med en förödande uppercut som gav honom karriärens andra världsmästartitel.

Se knocken här!

3. Shane Cameron mot Monte Barrett, tungvikt, 5 juli, fjärde ronden

Nyzeeländsk boxning är mest känd för två tungviktare. Dels David Tua, som har vunnit 43 matcher på knock varav flera har varat under en minut. Dels den några år yngre Shane Cameron som... inte heller är helt ofarlig.

Se knocken här!

4. David Haye mot Dereck Chisora, tungvikt, 14 juli, femte ronden

Det finns alltid frågetecken kring en boxare som har varit borta i över ett år. Men den kaxige Haye gjorde en av sina bästa insatser i en hatmatch som egentligen bara kunde sluta på ett sätt. Britten kan mycket väl ha gett sig själv en ny chans på Klitjkobrödernas mästarbälten.

Se knocken här!

5. Kimbo Slice mot Brian Green, tungvikt, 24 mars, fjärde ronden

Säga vad man vill om Kimbo Slice men killen vet hur man knockar folk. Även om han gör sig bättre i en krogkö än i en boxningsring eller oktagon. Youtube-fenomenet har vunnit tre av sina fem proffsmatcher i första ronden. Den här gången väntade han till matchens sista sekund (!).

Se knocken här!

6. Orlando Salido mot Juan Manuel Lopez II, fjädervikt, 10 mars, tionde ronden

Returmötet mellan Salido och "Juanma" var nästan en exakt kopia från den första drabbningen från 2011. Salido åkte till Puerto Rico och matchen slutade med Lopez på ändan. Båda mötena har varit jämna krig tills puertoricanen har stupat.

Se knocken här!

7. Vladimir Klitjko mot Jean-Marc Mormeck, tungvikt, 3 mars, fjärde ronden

Den väldige ukrainaren var aldrig hotad i den här matchen. Å andra sidan, när är han någonsin hotad? Lill-Klitjko kontrollerade matchen med sin långa jabb och väntade på rätt tillfälle att avlossa sin dödliga höger. Den här gången tog det 612 sekunder. Knocken var "Dr. Steelhammers" 50:e i karriären. Bara en sån sak.

Se knocken här!

8. Carl Froch mot Lucian Bute, super mellanvikt, 26 maj, femte ronden

Kobran från Nottingham är en av branschens allra tuffaste. Efter den slätstrukna insatsen mot Andre Ward undrade alla hur Froch skulle studsa tillbaka. Svaret blev en klinisk uppvisning mot obesegrade IBF-mästaren Lucian Bute.

Repen räddar rumänen från att gå i backen.

Se knocken här!

9. Danny Garcia mot Amir Khan, lätt weltervikt, 14 juli, fjärde ronden

Det råder inga tvivel om att Khan är en av världens bästa boxare. Tyvärr väljer han ofta rätt dåliga taktiker för att vara så skicklig. Som när han tillbringade allt för mycket tid mot repen mot Lamont Peterson. Som när han valde att gå in i allt för många slagväxlingar mot någon som Danny Garcia.

Se knocken här!

10. Erik Skoglund mot Juan Nelongo, lätt tungvikt, 18 februari, fjärde ronden

Det svenske framtidshoppet har gått obesegrad i sina elva första proffsmatcher och vunnit sex på knock. Skoglund har haft ett hektiskt schema och har gått fyra matcher bara under våren. Den här februarikvällen visade han varför Team Sauerland tror så mycket på en 21-årig kille från Nyköping.

Se knocken här!