Knockoutkungen slog till igen

Foto: TV10
SPORTBLADET

Två minuter och femtionio sekunder – sedan var det över.

Erik Skoglund knockade Gyorgi Marosi, Ungern, i den första ronden i proffsgalan i Helsingfors.

– Jag är nöjd, sen gick det väl lite väl hastigt kan jag tycka, säger Skoglund till Sportbladet.

På förhand pratades det om att det var Erik Skoglunds tuffaste fajt i karriären. Men det blev aldrig någon riktig match.

Den 21–årige svensken, som kommer från Nyköping, behövde inte ens tre minuter för att vinna fajten.

– Det gick väldigt bra. Jag kände att jag var avslappnad från början, kom igång snabbt, fick koll på motståndaren och fick ut min boxning riktigt bra, säger Erik Skoglund.

Sveriges nye knockoutkung gick ut stenhårt mot Gyorgi Marosi och efter bara två minuter låg ungraren på golvet. Marosi kom upp på benen, men en knapp minut senare knockade Skoglund sin motståndare igen.

– Jag är nöjd, sen gick det väl lite väl hastigt kan jag tycka. Jag hade hoppats att han skulle resa på sig och fortsätta där efter sista nedslagningen. Ronden var nästan slut så hade jag väl tänkt att det blir nog en andra rond också, säger 21–åringen.

– Men sen stoppade dem och det var väl lite oväntat.

”Överraskad att det gick så lätt”

Skoglund hade tagit sin trettonde raka proffsseger i lätt tungvikt.

– Både han och domaren var nog överens om att han inte skulle fortsätta. Det blev inga större protester så han ville nog inte. Men jag blev överraskad att det gick så lätt som det gjorde. Han såg stark ut men kroppsslagen bet ordentlig, säger Skoglund.

– Jag jagade väl huvudet lite väl mycket första sekunderna och fick väl ingen bra träff. Men så fort jag hittade rätt med kroppslagen så var jag hemma.

21–åringen är fortfarande obesegrad och har vunnit sju stycken fajter på knockout.