Hans mamma ställs inför hemskt beslut

1 av 3
Hector Camacho fördes akut till sjukhuset i huvudstaden San Juan på Puerto Rico. Foto: AP
SPORTBLADET

Hector ”Macho” Camachos tillstånd har försämrats.

Nu är det upp till hans mor att avgöra om han ska fortsätta få livsuppehållande hjälp.

– Det här är den viktigaste kampen i hans liv, säger läkaren Ernesto Torres.

Den före detta boxaren Hector ”Macho” Camacho blev beskjuten i Puerto Rico i natt. Han befann sig i en Ford Mustang som stod parkerad i hemstaden Bayamon tillsammans med en annan man när minst en person besköt dem från en annan bil.

Skottet ska ha gått igenom käken, vidare in i den högra axeln och skadat ett par ryggkotor på Camacho, som fördes akut till sjukhuset efteråt. Den andra mannen, som har identifierats som 49–årige Adrian Mojica Moreno, avled direkt.

Läkarna meddelade först att tillståndet var kritiskt, men att 50–åringen förväntades överleva. Nu har dock Camachos tillstånd försämrats.

Hjärnan kommer att undersökas

Hans vän och förre manager, Ismael Leandry, har berättat för AP att läkarna väntar på att Camachos mor ska ta beslut om de ska fortsätta med eller avsluta den livsuppehållande hjälpen.

Enligt AP kommer två specialister att undersöka Camachos hjärnaktivitet och sedan diskutera med andra läkare och 50–åringens mor.

– Han kämpar varje minut. Det här är den viktigaste kampen i hans liv, säger läkaren Ernesto Torres.

Har talats om comeback

Camacho gjorde sin senaste match 2009, men boxarens representanter har diskuterat en eventuell comeback 2013.

50–åringen tog bland annat tre mästarbälten under 1980–talet. Totalt blev det 88 proffsmatcher under karriären där han tog 79 segrar, förlorade sex matcher och gick tre oavgjorda.

ARTIKELN HANDLAR OM