Hatton föll i comebacken

”Jag känner mig helt tom, men min karriär borde inte sluta såhär”

SPORTBLADET

Demonerna var nära att förgöra honom.

I går gjorde Ricky Hatton, 34, sensationell comeback i boxningsringen efter över tre års frånvaro – men blev knockad i näst sista ronden.

– Mitt hjärta har gått i tusen bitar, säger han.

Alla tre domare hade Hatton i ledning när ukrainaren Vyacheslav Senchenko träffade med en perfekt vänsterkrok mot kroppen. Britten sjönk ihop, och de 20 000 hemmafans som hade skrikit sig hesa blev dödstysta.

– Jag kände tydligt av ringrosten men trodde ändå att jag ledde med kanske fyra ronder, säger han.

För tre och ett halvt år sedan blev britten brutalt knockad av Manny Pacquiao. Förlusten tog hårt på boxaren som gick upp 31 kilo i vikt och fastnade i drog- och alkoholmissbruk. Det gick till och med så långt att han satt vaken mitt i natten med en kniv i handen, och brottades med självmordstankar.

I september meddelade Hatton att han tänkte göra comeback framför hemmafansen i Manchester. Efter 48 timmar var 18 000 biljetter sålda – trots att ingen motståndare var bokad.

Nu tänker han sätta sig ner och fundera över framtiden.

– Jag känner mig helt tom, men min karriär borde inte sluta såhär.

FAKTA

Andra boxare som gjort comeback

Sugar Ray Leonard

Hade inte boxats på sex år när han gjorde comeback för att möta Hector Camacho 1997. Leonard, då 40 år gammal, var en skugga av sitt forna jag och förlorade på teknisk knockout i den femte ronden. Matchen blev hans sista.

Muhammad Ali

Efter två års inaktivitet klev en 38-årig Ali in i ringen igen. Veteranen hade gått ner 15 kilo och såg ut att vara i toppform. I stället blev han utklassad av Larry Holmes och domaren stoppade fajten efter den tionde ronden. Förlorade en match till och la av för gott.

George Foreman

Tungviktaren gjorde en sensationell comeback 1987 efter tio år utanför ringen. Blev den fram till dess äldsta världsmästaren genom tiderna när han 45 år gammal knockade Michael Moorer i november 1994. Slutade vid 49 års ålder.