”Alla är stolta vad han gjort för vår ö”

”Macho” hedrades av karibiska ö-världens boxningselit

1 av 4
Maria Matias, ”Machos” mamma, sörjer sonens bortgång.
SPORTBLADET

”Macho” Camacho hedrades av den karibiska ö-världens boxningselit.

20 forna världsmästare var på plats för att ta farväl av giganten från Puerto Rico.

– Alla här känner stolthet över vad han gjorde för boxningen på ön, säger världsmästaren i welter- och mellanvikt Felix Trinidad, 39.

”Macho” förklarades död i lördags efter att läkarna, i samråd med familjen, kopplat ur respiratorn som hållit den förre världsmästaren levande. ”Macho” som hamnade i koma efter att ha blivit beskjuten, och träffad i ansiktet, i sin bil den 20:e november i år blev 50 år gammal. 

Hyllades av boxningseliten

Nu, tre dagar efter hans död, tog släkt, familj och en samlad boxningselit från den karibiska ö-världen farväl av Hector. Enligt AP ska 20 före detta boxningsvärldsmästare ha närvarat på ”Machos” vaka, bland andra Orlado Cruz, 31, (fjädervikt) Wilfredo Gomez, 56 (bantam) och Sammy Serrano, 59 (super-fjäder).

Även Felix "Tito" Trinidad, som enligt experter, räknas som en av de största boxarna från Puerto Rico var där.

– Var och en av oss världsmästare känner oss stolta över vad Camacho gjorde för boxningen. Inte bara för att han var en av de bästa som kom från vår ö, utan också för att han var en av världens bästa, sa ”Tito” enligt nyhetsbyrån AP.

Slog Sugar-Ray

Camacho hade under karriären ett imponerande facit med 79 segrar, 6 förluster och 3 oavgjorda. En av segrarna kom mot en av de allra största genom tiderna, Sugar-Ray Leonard, som förlorade i sin comeback 1997 då Camacho kunde återta sitt IBC-mellanviktsbälte.

ARTIKELN HANDLAR OM