Boxare greps med pistol på flygplats

Titelmatch mot Mayweather Jr. i fara

Foto: AP
Robert Guerrero.
SPORTBLADET

Robert Guerreros titelmatch mot Floyd Mayweather Jr. är i fara.

Under torsdagen arresterades boxaren när han försökte boarda ett plan till Las Vegas. Anledningen: han hade med sig sin pistol.

– Jag hoppas att Mr. Guerrero boxas bättre än vad han tänker, säger distriktsåklagaren Richard Brown.

Robert Guerrero, 30 hade besökt New York i syftet att göra PR för sin welterviktsmatch mot Floyd Mayweather Jr., en match om mästarbältet i klassen, den 4 maj.

Nu är matchen i fara efter att Guerrero arresterats med en pistol, i en vapenväska, när han försökte boarda ett flyg till Las Vegas på John F. Kennedy Airport.

Ingen ammunition

Anledningen till pistolbärandet är fortfarande ett mysterium, men klart är vapnet inte var laddat och att Guerrero inte hade någon ammunition till sig.

Enligt Ekstra Bladet anklagas han nu för olåvlig vapeninnehav, då han inte har en vapenlicens i New York. Guerrero kommer från Kalifornien.

– Jag hoppas att Mr. Guerrero boxas bättre än vad han tänker. För någon som inte har förstått, låt mig förtydliga. Du får inte ta med ett olicenserat vapen, laddat eller inte, in i det här landet eller staden, säger Queens distriktsåklagare Richard Brown enligt AP.

ARTIKELN HANDLAR OM