Aftonbladet
Dagens namn: Sten, Sixten
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Boxning

17 döda efter upplopp vid boxningsmatch

Supportrar flydde i panik men flera utgångar var ofunktionella

Indonesien skakas av en ny idrottsskandal.

Resultatet i en boxningsmatch blev startskottet till ett upplopp som kostade minst 17 personer livet.

I staden Nabire i Papua-provinsen utbröt upplopp i samband med en boxningsmatchen i Bupati Cup vid Kota Lama Sport Stadium.

Upploppet ska ha startats av supportrar till den förlorande boxaren, uppger Papua-polisens talesperson Gede Sumerta Jaya för BBC.

Supportrarna ska ha börjat kasta stolar mot den vinnande boxarens supportrar vilket fått personer att i panik fly mot utgångarna – men endast två av fem portar in och ut genom arenan ska ha varit funktionella.

13 förhörs

Enligt BBC har minst 17 personer mist livet i arenan. AP uppger samtidigt att 12 av de döda var kvinnor och att ytterligare 47 åskådare skadats. Bland dödsoffren fanns Yanus Manibui och hans hustru Anance Woyaa. Fler än 1 000 personer uppges ha befunnit sig i arenan trots att den officiella kapaciteten endast är 800.

Polis och militär anlände till arenan för att kväva upploppet – men det var för sent. BBC uppger att 13 personer nu förhörs av polis för sin del i arrangemanget men ännu har ingen pekats ut som misstänkt.

2011 dog två fotbollsupportrar under ett upplopp i samband med landslagsmatchen mellan Indonesien och Malaysia i Jakarta.

SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet