Boxaren om utspelet: ”Jag ångrar det inte”

Förklarar sitt märkliga utspel – utmanar Klitschko

SPORTBLADET

Boxaren Tony Thompsons, 41, utspel om att "bryta sin frus höft" väckte starka reaktioner.

Men veteranen ångrar inte sitt bisarra uttalande.

– Min fru vet att jag är lite ful i mun och skrattade bara åt det, säger han till Sportbladet.

Det var efter knocken på David Price i början av juli som Tony Thompson skapade rubriker.

I segerintervjun fick han frågan hur han tänkte fira segern, och svarade:

– Jag ska hem och bryta min frus höft. Vi har inte haft sex på ett tag så hon ska få känna smärta. Hon kanske är invalid i morgon bitti så någon får gärna donera en rullstol.

Amerikanen avbröts av reportern, och hans uttalanden väckte stora reaktioner i sociala medier.

”Försökte vara rolig”

Sportbladet valde att ringa upp tungviktaren och låta honom förklara hur han tänkte.

– Jag försökte bara vara rolig. Jag är en kul kille som gillar att skoja, umgås du med mig kan jag garantera att du kommer att skratta. Min kommentar var inte menad att vara nedlåtande mot kvinnor, det var bara ren komedi, säger han.

Ångrar du dig?

– Nej, jag ångrar det inte. Det var inte som att jag sa det till någon främling på gatan, jag pratade om min fru sedan 15 år tillbaka som jag älskar. Hon vet att jag är lite ful i mun och hon skrattade bara åt det.

Hon tyckte att det var kul?

– Självklart! Jag älskar att locka fram hennes leende. Hon skrattade åt det då och hon skrattar fortfarande åt det. Hon tog det bra, säger Thompson.

Vill bli tungviktskung

Veteranen – kallad "The Tiger" – har gått 41 matcher i karriären och bara förlorat tre. Två av dem mot ukrainske superstjärnan Wladimir Klitschko.

Nu vill han ha en tredje chans på världsmästartiteln.

– Jag dominerade en kille som är tolv år yngre än mig och visade att jag är en kraft att räkna med. Alla matcher jag går nu ska antingen vara om titeln eller ta mig närmare titeln, säger Thompson.

Allt kretsar kring titeln?

– Absolut, jag vill bli världsmästare innan jag drar mig tillbaka. Jag är ändå 41 år gammal så det börjar bli bråttom. Tiden hinner ikapp alla utom Bernard Hopkins, säger Thompson, och syftar på den äldste titelhållaren i boxningshistorien. Hopkins var 48 när han vann IBF-bältet i lätt tungvikt i mars.

Hälsningen till Klitschkos

Vilken av Klitschkobröderna vill du möta?

– Wladimir har besegrat mig två gånger, varav en gång övertygande, så honom har jag ingen rätt att utmana. Men om jag slår Vitali så tvingar jag fram en tredje match mot "Wlad". Det hade varit fantastiskt.

Har du någon hälsning till dem?

– Tro inte att jag har gett upp. Håll kvar i bältena för jag är ute efter er. Jag tänker dominera de yngre killarna och visa att jag är värdig en ny chans, säger Thompson.

Bröderna Wladimir och Vitali Klitschko dominerar tungviktsboxningen och äger alla mästarbälten utom ett. Det står på spel i Wladimirs nästa match mot Alexander Povetkin.

FAKTA

Tony Thompson om...

...svenske UFC-stjärnan Alexander Gustafsson:

”Jag vet inte ens vem det är. Jag är inte mycket för UFC. Ibland tittar jag på det, Rampage Jackson gillar jag att följa till exempel. Men annars är jag inte mycket för MMA”.

...Mikaela Lauréns pussattack på Christina Hammer:

”Det är inget jag har hört talas om. Men är hon söt så tänker jag helt klart spana in det”.

...Frida Wallbergs hjärnblödning:

”Jag känner inte till historien men det låter väldigt tragiskt. Jag tittar sällan på nyheter, speciellt inte de negativa. Eftersom jag är en känslomänniska tar jag åt mig ganska lätt, då håller jag mig hellre borta från tråkiga nyheter”.