Pacquiaos match går tio på morgonen

”Det här kommer att bli en historisk händelse”

Foto: SCANPIX.
REDO. Filippiniern Manny Pacquiao och amerikanen Brandon Rios på en presskonferens i Macau i dag.
SPORTBLADET

Det är bäst för Manny Pacquiao att han är morgonpigg.

Tiden för hans kommande fajt mot Brandon Rios i Kina den 24 november är nämligen satt till 10.00.

Detta för att matchen ska visas på bästa sändningstid i amerikansk tv.

Filippinske boxningslegendaren Manny Pacquiao, 34, tvingas snöra på sig boxningshandskarna när många andra äter frukost.

Det ovanliga draget – att tidigarelägga stormatchen till klockan 10.00 på morgonen – gjordes för att galan ska visas på bästa sändningstid i USA. Matchen går nämligen flera tidszoner bort i Macao i södra Kina.

Som "Thrilla in Manila”

Samma sak gjordes bland annat 1975 när Muhammad Ali mötte Joe Frazier i den legendariska ”Thrilla in Manila” på Filippinerna som då började 10.45 på morgonen.

– Det här kommer att bli en historisk händelse. Matchen väntas locka mer folk till Kina än något annat sportevenemang, förutom OS i Peking, säger promotorn Bob Arum.

Pacquiao är ute efter revansch då han har förlorat två raka matcher. Senast i december förra året när han blev brutalt knockad av Juan Manuel Marquez.

– Jag tackar gud för att jag har fått chansen att fajtas igen. Det kommer att bli en bra match för att Rios kommer verkligen för att slåss, säger "Pac-Man" enligt AP.

”Jag är nervös”

Den stenhårde publikfavoriten Brandon Rios – som får sitt livs chans – erkände att storleken kring evenemanget har gjort honom nervös.

– Jag är inte nervös över att gå upp i ringen, däremot över att sitta framför alla er, sa 27-åringen på en presskonferens i dag.

Och tillade:

– Jag kommer att visa världen, alla som tvivlat på mig, alla som snackat skit om mig, alla som säger att jag är en slagpåse, de kommer att få se mig vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM