Skoglund överlägsen – försvarade sitt bälte

Motståndaren slagen blodig: ”Kändes inte rätt att slå”

1 av 8 | Foto: TV10
SPORTBLADET

FREDRIKSHAMN. Adasat Rodriguez var helt försvarslös med ögon täckta av sitt eget blod men Erik Skoglund utnyttjade inte läget till att slå ut motståndaren.

– Till slut kändes det inte rätt att slå på honom. Han hade blod i båda ögonen och såg ingenting. Är väl en dum instinkt men jag får kalla det för medmänsklighet. Han såg så jävlig ut, säger Skoglund.

Erik Skoglund försvarade sin EU-titel med seger på teknisk knockout sedan ringdomaren brutit matchen i tolfte och sista ronden.

– Jag förstår ringdomaren för han (Rodriguez) slutade faktiskt att slå tillbaka i sista ronden. I de andra ronderna vevade han tillbaka och kämpade men i den sista såg han så uppgiven ut.

Precis innan domaren bröt hade Skoglund träffat med en hård uppercut men spanjoren med smeknamnet El Toro (tjuren) hade tagit emot många sådana smällar och kommit igen under matchen.

– Han hade säkert klarat sig tiden ut om han inte hade blivit helt blind av allt blod i ögonen. Han var verkligen El Toro. Han var hård.

”Kände att det här klarar han inte”

Skoglund dominerade från andra ronden.

– I första ronden rörde han överkroppen bra. I andra stannade han upp och jag kände att jabbarna började träffa och då kände jag att det här klarar han nog inte.

– Men att han skulle fortsätta gå framåt ända in i tolfte ronden hade jag inte räknat med. De flesta träffarna tog ganska högt men jag landade många bra högerträffar på käken också. Och han stod pall för det.

Trots massor av träffar gick spanjoren inte ner. Men Skoglund höll sig till sin taktik i stället för att jaga knockout.

– Jag hade kunnat gå in på halvdistans och möta upp men jag hade tolv ronder på mig och ville ta det lugnt.

Överraskades

I sjätte ronden slog Skoglund sönder Rodriguez vänstra ögonbryn och efter det forsade blodet ner i motståndarens ansikte.

– Han gestikulerade mot domaren några gånger och jag hade kunnat vara elak då och vara snabbt på då. Men jag lät honom vara ifall han ville bli avtorkad. Det var kanske inte rätt men …

– … jag kände bara sån heder till honom. Shit, vad hård han är, säger Erik Skoglund.

Som är fortsatt obesegrad som proffs i lätt tungvikt med 19 raka segrar.

ARTIKELN HANDLAR OM