Fick avliva sin hund efter attack

”Jag kan inte förstå hur det här kunde hända”

Mikkel Kesslers fall har blivit stora rubriker i Danmark senaste dagarna. Foto: Ekstrabladet/Lars Krabbe
SPORTBLADET

Danske proffsboxaren Mikkel Kessler har sorg. Den dubble WBA- och WBC-mästaren har valt att avliva sina treåriga hund John.

Den brunvita hunden attackerade i helgen en liten terrier och Kessler blev polisanmäld.

– Jag kan bara säga förlåt, säger en bedrövad Kessler.

Bakgrunden till beslutet att avliva hunden, en blandning mellan engelsk bulldog och boxer, är att den danske stjärnan blev polisanmäld efter att hans hund attackerade och bet en liten terrier i helgen.

Kessler lät John passas av sin svåger och svägerska när attacken ägde rum.

– Jag är väldigt ledsen över det. John har alltid gillat andra människor, barn och djur och aldrig gjort någon illa. Jag kan inte förstå hur det här kunde hända. Jag kan förstå att ägarna till den andra hunden är arga och ledsna och jag kan bara säga förlåt och betala deras utgifter, sa Kessler till danska Ekstrabladet i måndags.

”Jävligt synd om John”

Enligt Ekstrabladet riskerade Kesslers hund avlivning av polisen som följd av attacken på den lilla terriern, vid namn Fie. Men i stället har boxningsmästaren alltså valt att avliva hunden själv.

Kesslers syster Linse gav honom just det rådet i måndags.

– Jag är ledsen och bestört över det som händer med Mikkels hund. Jag tror att Mikkel borde se till att avliva hunden direkt, annars gör polisen det. Det vet jag att de kommer att göra. Och det är jävligt synd om John om han ska stå och ruttna på ett djurhem innan polisen dödar honom, konstaterade Linse.

Kesslers manager Allan Back bekräftar för Ekstrabladet att boxaren på eget bevåg valt att avliva sin hund.

– Jag kan bara säga att Mikkel tog beslutet, och att han är mycket ledsen. Det är ingen behaglig situation att behöva avliva sin egen hund.