Världsmästare nära döden i en knivattack

SPORTBLADET

För tre veckor sedan blev britten Kell Brook, 28, världsmästare.
Under torsdagen var boxningsstjärnan nära döden efter en knivattack.
– Jag är helt förkrossad just nu, säger han.

På toppen av sin karriär och med potentiella stormatcher mot Floyd Mayweather och Amir Khan precis runt hörnet. Då slog katastrofen till för Kell Brook – bara tre veckor efter att han vunnit IBF:s mästarbälte i weltervikt.

Tre knivhugg fick han motta

Tidigt på torsdagsmorgonen attackerades boxaren och hans familj under en semester på ön Teneriffa. Brook tog emot tre knivhugg i benet och ett i armen. Stora blodförluster gjorde att hans tillstånd var kritiskt och engelsmannen tvingades till akutoperation där läkarna räddade livet på honom.
Managern Eddie Hearn flög direkt till Spanien för att hälsa på sin fajter på sjukhuset. Han berättar i dag att tillståndet är stabilt.
– Det viktiga nu är att han får åka hem, vila upp sig och börja sin återhämtning. Han skulle ha försvarat sin titel den 6 december men det är orealistiskt nu. Vi tror att Kell är tillbaka i ringen i början av nästa år, säger Hearn i ett uttalande.
Siktar på snabb comeback

Brook själv berättar att han var ute och roade sig sista kvällen innan hemresan till Storbritannien när han utsattes för en oprovocerad attack.
– Förra månaden uppfyllde jag min dröm och blev världsmästare. Det här är förstås ett otroligt bakslag, men tanken på att försvara mitt bälte är vad som håller mig positiv just nu, säger han.
Och tillägger:
– Jag kommer att komma tillbaka, tro inget annat.
Stjärnan kommer att tillbringa helgen på sjukhuset i Teneriffa och återvända hem på måndag. Brook är obesegrad och har vunnit samtliga 33 proffsmatcher varav 22 via knockout.

ARTIKELN HANDLAR OM