”Vet inte om jag ska skratta eller gråta”

Mikaela Laurén slår tillbaka mot påhoppet

SPORTBLADET

Mikaela Laurén kallades ”en hemsk representant för svensk boxning”.

Nu slår hon tillbaka mot påhoppet.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger hon till Sportbladet.

Det var efter Klara Svenssons tunga seger i helgen som ett ordkrig utbröt inom svensk damboxning. Laurén utmanade skånskan på en svensk superfajt och sa att hon inte var imponerad av Svenssons tidigare motståndare i karriären.

Då skrev den förre landslagsprofilen Teuta Cuni ett långt inlägg på Facebook där hon totalsågade Laurén.

”Hemskt att en sådan som du ska representera Sverige som boxare. Många av oss har utmanat dig gång på gång, men tyvärr lille vän, du har aldrig vågat möta oss”, skrev Cuni bland annat.

”Lagt hela min själ”

Nu svarar Laurén på kritiken:

– Jag har lagt ned hela min själ i boxningen de senaste åtta åren. Gått flest proffsmatcher av alla svenska damer, arrangerat egna galor, ska gå en WBC-fajt och är rankad etta i världen. Varför skulle inte jag vara ”en riktig boxare?”

– Vad har Teuta ens med saken att göra? Klara kan väl tala för sig själv. Det är sorgligt att hon lägger ned så mycket tid och energi. Hon har ingen aning om hur mycket jag har utvecklats de senaste åren. Jag tror inte hon vill känna på det heller, säger stockholmaren.

”Har fler titlar”

Boxningsvärlden är relativt liten och 2010 gick Laurén en match på samma gala som Cuni gjorde sin enda proffsmatch. Hon beskriver deras relation som bra men förstår inte varför hon har blivit påhoppad.

– Det här med att jag har tre ”Kalle Anka-titlar”. Min WBC-fajt i november, är det också en skittitel enligt henne? Jag har i alla fall tre titlar fler än vad hon har, säger 38-åringen och fortsätter:

– Det kanske svider att de slet i tio år som amatörer innan de blev proffs. Jag gjorde ett år som amatör och nådde stora framgångar som proffs på en gång. Det är jag väldigt stolt över. Mina framgångar i bassängen och ringen borde tala för sig själva, säger den före detta simmerskan.

Den 8 november i Västerås möter Laurén polskfödde amerikanskan Aleksandra Magdziak Lopes om WBC:s mästarbälte i lätt weltervikt.