Fury protesterar – med tystnad

SPORTBLADET

Han fick böta efter ett utbrott under en presskonferens.

Nu protesterar Tyson Fury – genom att hålla käften.

– Ibland får du möta gentlemannen Fury, men om han behandlas på fel sätt så får du möta en annan sida av honom, säger promotorn Mick Hennessy enligt The Guardian.

Foto: AP
Tyson Fury

Det är inte första gången som Tyson Fury ställer skapar negativa rubriker under en presskonferens.

I mars 2014, inför mötet med Dereck Chisora, spårade han ur fullständigt.

– Lyssna, jag är Tyson Fury. Jag är den bästa tungviktsboxaren på jorden, jag ska knocka den här idioten. Jag är så less på det här, sa skrek Fury, välte ett bord, och stormade ut ur rummet.

Fick böta 175 000 kronor

I juni kom ett nytt utbrott från Tyson Fury, och det brittiska boxningsförbundet (British Boxing Board of Control) bötfällde honom med 15 000 pund (175 000 kr) för olämpligt uppträdande.

– Det här är min show, jag gör vad jag vill. Det här är boxning, det är inte steppdans. Om någon har något emot det så borde de inte vara här. Om du inte gillar den här kanalen, byt din idiot, sa han bland annat.

Boxarna skulle ha mött varandra i ringen i juli, men matchen ställdes in. Chisora skadade handen och Furys farbror, och före detta tränare, Hughie Fury var svårt sjuk.

”Han borde få vara sig själv”

Nu är det dock bestämt att Fury och Chisora, som möttes 2011, ställs mot varandra i ringen den 29 november 2014. Inför den fajten protesterar Fury.

Vid en presskonferens hade han tejpat över munnen, och på tejpbiten stod det ”BBBofC”. En protest mot brittisk boxningsförbundet, han vägrade säga ett enda ord under presskonferensen.

– Du måste låta personer vara sitt riktiga jag, oavsett vad som händer. Ibland får du möta gentlemannen Fury, men om han behandlas på fel sätt så får du möta en annan sida av honom, säger promotorn Mick Hennessy, som förde Furys talan.

– Han borde få vara sig själv. Allting handlar om att den här matchen ska bli av, sådant här kan äventyra fajten.

”Jag ska knocka honom”

Boxarna möts i London.

– Det här är en riktigt tuff match. När du är på gymmet så fokuserar du inte på att gå in i ringen och vara en schackspelare, du är ute efter att döda killen på andra sidan. Han vill åt något som är ditt, sådan är boxningen, det är en sådan sport, säger Dereck Chisora.

– Jag klandrar honom inte för det. Han kan vara tyst under de här intervjuerna, men vi kan nog sätta pengar på att han inte kommer att hålla tyst under de återstående åtta veckorna. Jag är ska knocka honom, så är det. Jag vet inte i vilken rond, men jag ska knocka honom.