Oron: Vi vet inte varför det hände

”Hon har tagit det ovanligt lugnt, knappt tränat”

Foto: PRIVAT
Robert Stridsberg och Frida Wallberg.
SPORTBLADET

I måndags kväll fördes Frida Wallberg akut till sjukhus sedan hon börjat må illa och spy okontrollerat.

Varför hon mådde dåligt har läkarna inte kunnat svara på.

– Det känns läskigt, för allt kom som en blixt från klar himmel, säger hennes pojkvän Robert Stridsberg.

I juni förra sommaren knockades boxaren Frida Wallberg så pass hårt att hon drabbades av en allvarlig hjärnblödning. Sedan dess har 31-åringen kämpat hårt med sin rehabilitering och tagit stora steg i rätt riktning. I vintras ställde Wallberg upp i Vasaloppet och i somras körde hon CykelVasan.

Men i måndags kom ett bakslag.

”Kände inte igen Frida”

Strax före midnatt i måndags fördes Wallberg akut med ambulans till sjukhus och fruktade att hon drabbats av en ny hjärnblödning.

Nu berättar pojkvännen Robert Stridsberg om dramat.

– Vi kände inte igen Frida, hon var helt borta. Grejen är att hon får huvudvärk ibland, hon blir fortfarande illamående i vissa perioder och kan spy. Men det här var något helt annat. Det tog liksom aldrig slut. I ambulansen satt hon bara och hulkade och spydde galla hela tiden. Man fick flashbacks till det som hände förra sommaren, säger Stridsberg.

Väl på plats togs Frida Wallberg till en röntgen.

– Det var hennes största skräck. Hon sa bara: ”Inte en gång till”.

Undersökningen visade att det inte handlade om en ny blödning.

”Vet inte varför”

Men läkarna har inte kunnat svara på varför hon mådde så dåligt.

– Det jobbiga är att vi inte vet. Läkarna säger att det kan bero på många saker. Det kan bero på stress, på hur dagen varit, alla de där faktorerna.

Kan det hänga ihop med att hon varit väldigt aktiv?

– Läkarna sa att inget tyder på att det här hänger ihop med CykelVasan. Grejen är att Frida knappt tränat över huvud taget de senaste veckorna. Hon har tagit det ovanligt lugnt och då börjar man tänka att: "Fan, hon kanske inte kan ta det så här lugnt? Det kanske blir någon reaktion i kroppen?”. Det här kom som en blixt från klar himmel och det känns läskigt att inte veta vad exakt som orsakade det, säger Robert Stridsberg.