Hon sparrade dagen före missfallet

"Vill inte vara gammal och ensam"

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Skaffa barn eller fortsätta karriären?

Snart måste boxaren Mikaela Laurén välja. Men innan dess ska hon försvara sitt WBC-bälte i en VM-fight.

– Jag är 39 år och den biologiska klockan tickar, säger hon i en SVT-dokumentär. 

Den 18 april går Mikaela Laurén upp i ringen igen. Då – i Trinidad & Tobago – väntar amerikanskan Lorissa Rivas i en fight om WBC:s VM-titel i supermellanvikt. Men 39-åringen har även andra tankar i skallen, inte bara matchen.

– Jag är 39 år och den biologiska klockan tickar och snart kommer jag få välja – om jag vill fortsätta min karriär eller skaffa barn, säger hon till SVT.

Sparrade dagen innan

I den kommande dokumentären ”Den dömda världsmästaren” berättar Mikaela Laurén att hon drabbats av ett missfall.

– Dagen innan jag fick missfall så hade jag faktiskt sparrats och då får man hårda slag mot magen. Just då, när det här hände, så pressade jag kroppen lite väl hårt. Jag tränar stenhårt två gånger om dagen, säger Laurén.

Hon fortsätter:

– Min pappa kan ofta säga: 'Vad skulle jag göra utan er barn? Gud vad livet vore tråkigt då'. Och när han säger sådana saker, då kan jag känna: 'Gud, jag har ju inga barn, vad kommer jag göra när jag blir gammal?' Och det känns otroligt tungt. Man vill inte vara gammal och ensam.

I november förra året blev Mikaela Laurén världmästare i lätt mellanvikt, i Västerås. Efter tio tuffa ronder lyftes hennes arm i luften efter fajten mot Aleksandra Magdziak Lopes.
Första delen av "Den dömda världsmästaren" visas i SVT Flow den 10 april.

FAKTA

Idrottskarriär:

Började som simmare, var med i landslaget på 1990-talet och början av 2000-talet och tog 16 individuella SM-guld och hade tre svenska rekord. Slutade 2004. Avtjänade fängelsestraff för att ha förvarat anabola steroider i sin lägenhet. Inledde därefter sin boxningskarriär och gjorde proffsdebut 2009.

Boxningsmeriter:
Har gått 26 proffsmatcher och vunnit 23. Har nu WBC-titeln samt mästarbälten i de mindre organisationerna UBO, WPBF och WIBA.