Kan få gå tunga titelmatcher i år

Foto: SCANPIX
Mikaela Laurén.
SPORTBLADET

Mikaela Laurén kan få gå tre tunga titelmatcher i år.

– Som alltid, mycket på gång, säger Mikaela.

Foto: FOTO: PABLO ANTONIO LABANINO
Mikaela Laurén.

Lördagen 25 april ska Mikaela gå match på Trinidad & Tobago mot Lorissa Rivas. En match som egentligen skulle ha boxats redan 28 mars som ett titelförsvar av Mikaelas WBC-bälte i super weltervikt.

Men trots lång förberedelse har motståndaren Rivas inte orkat banta ner sig tillräckligt så nu blir det i stället nya världsmästarbälten som står på spel. WBA:s mellanviktsbälte och WBC:s silverbälte.

– Det som är bra med det är att om jag vinner blir jag förste utmanare till vinnaren av Christina Hammer och Kali Reis som möts 2:e maj. Vinner Hammer måste hon ge mig returmatchen hon undvikit så länge nu, säger Mikaela.

Laurén förlorade en tät fajt mot obesegrade mästaren Hammer i Dresden i juli 2013. Matchen som blev världsberömd redan innan den startade för att Mikaela kysste sin motståndare när de stirrade ut varandra efter invägningen.

Arrangerar egen gala

Blir det en returmatch gäller den i så fall de tunga bältena för WBC och WBO.

Men inte nog med det. Mikaela ska även försvara sitt eget världsmästarbälte och det kommer att ske på hemmaplan i en egen arrangerad gala i Stockholm 6 juni.

– Det kommer att bli en riktigt tuff match. Motståndaren är klar men det återstår en del förhandlingar.

Som alltid i boxning är ingenting säkert förrän ringdomaren sagt box och slagit ner med näven. Inte ens matchen på Trinidad om några veckor känns helt säker.

– Jag har fått kontraktet men inga flygbiljetter ännu. Man vet aldrig i den här branschen, säger Mikaela Laurén.