”Vinner jag börjar jag tjäna pengar”

Svenske boxningsstjärnan två veckor från titelfajten

1 av 2
Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Fredagen 24 april i Chicago går Badou Jack upp i den största VM-matchen en svensk boxats i sen Ingemar Johanssons fajter mot Floyd Patterson.

– Jag försöker vara en bland de bästa i världen, inte en av de bästa i Sverige, säger Jack.

Floyd Mayweather Jr ska möta Manny Pacquiao 2 maj i Las Vegas.

Badou Jack möter amerikanen Anthony Dirrell om den tunga organisationen WBC:s världsmästarbälte i supermellanvikt.

– Anthony är en krigare som kommer att försöka knocka mig. Men jag ska boxa ut honom och knocka honom. Jag vet vad som kommer och måste boxas smart. Jag är den bättre boxaren, säger Jack och fortsätter:

– Han kommer att komma in hårt i de första fyra ronderna men sen kommer han tröttna och då ska jag träffa honom med min hårda höger.

Som amatör har Jack OS-boxats för Gambia men han är svensk medborgare. För fyra år sen flyttade Jack till USA och hamnade i Las Vegas. För att få bättre träning, sparring och en möjlighet att utvecklas till att bli en av de bästa.

– Självklart. Att boxas i Sverige är som att köra vintersport i Afrika. Här blir man så oerhört mycket bättre. Kolla tillbaka tio år på mina landslagskompisar och jämför var de är nu och var jag är, säger Jack.

”Ett bra stöd”

Han tränade på Floyd Mayweather Jr:s gym när självaste Mr Money kom in. Mayweather såg Badou och gillade vad han såg och sen dess ingår Badou Jack i superstjärnans stall.

– Floyd bor på samma gata som mig och han ringer alltid och kollar läget. Alltid ett bra stöd, säger Jack som naturligtvis hoppas att hans boxning ska resultera i inkomster som kanske något snuddar vid Mayweathers.

– Vinner jag titeln är det då jag börjar tjäna pengar. Nästa match blir i så fall mot engelsmannen George Groves som är nummer ett i världen.

– Fast man måste vara realistisk. Så mycket pengar som Mayweather tjänar kommer ingen mer genom tiderna att göra.

Floyd Mayweather Jr får över än en miljard kronor när han går upp mot Manny Pacquiao 2:e maj i Las Vegas. En fullständigt osannolik lönecheck för max 36 minuters boxning.

Roterade i luften

En VM-titel öppnar dock för Badou Jack att tjäna pengar ingen vanlig löntagare ens kan drömma om.

Och för bara ett år sen såg han ut att vara på väg ut ur branschen efter en spektakulär knockoutförlust mot Derek Edwards i New York. En knock som såg ut som en av dessa ständigt överdrivna scener i boxningsfilmer när Badou roterade i luften efter smällen.

– En lucky punch. Jag gjorde ett misstag, men var inte så himla skakad. Eftersom jag aldrig varit nedslagen tidigare följde jag min krigarinstinkt och gick upp direkt.

Domaren bröt matchen.

– Bara att lära sig av. Det var en uppvärmningsmatch inför en kommande titelmatch.

Och efter två raka vinster sen förlusten står Badou Jack inför sitt livs hittills absolut största fajt.

– Jag är i mitt livs bästa form och redo, säger han.

Badou Jack gillar att leva i USA men han har svårt att ta till sig den amerikanska mentaliteten fullt ut.

– Här vill man prata och lova så mycket hela tiden. Jag gillar hellre att vara tyst och ta matchen i ringen där jag låter nävarna tala. Boxas smart och vinna mina matcher.

Det kan resultera i en mycket tung världsmästartitel.