Lam ”staredown” inför supermatchen

1 av 2
SPORTBLADET

LAS VEGAS. Sista presskonferensen inför lördagens fajt mellan Floyd Mayweather Jr och Manny Pacquiao blev som mycket annat inför supermatchen:

Storslaget och tamt.

Det tackades sponsorer, tv-bolag, tränare och fler i oändlighet och när väl de två boxarna skulle säga sitt handlade det inte om att ”jag ska äta dina barn”, som Mike Tyson vräkte ur sig en gång.

– Detta är inget personligt. På lördag ska vi båda göra vårt bästa för att försöka ta en plats i historien. Efteråt hoppas jag att jag och Floyd kan diskutera hur Gud styr våra öden och liv, sa Manny Pacquiao.

Mayweather inledde mer lovande med:

– Det är dags att slåss.

Men sen blev det inte mycket mer:

3 000 smaragder

– Vi har båda förberett oss så gott vi kan för att göra detta till en kväll av spänning. Det blir den största matchen genom tiderna. Jag är beredd. Jag är stark.

Så lite poserande på jättescenen i KÀ Theatre framför horden av fotografer på det. Stare down med en allvarlig Mayweather och en Pacquiao som hade svårt att hålla sig för skratt. Bilder tillsammans med det specialgjorda världsmästarbältet med 3 000 smaragder på.

Och sen inte mer.

Pacquiao såg lite vilsen ut när det hela avbröts abrupt. Gick mot strömmen av folk på väg ner från scenen innan han leddes åt rätt håll. Allt var väldigt avslappnat och menlöst men det här handlar om två av boxningshistoriens mesta proffs.

På lördag är det slut med artigheterna och vänligheten. Då ska en av dem ta en plats i historien.