Jack och Mayweather i samma gala

Foto: AFTONBLADET, AP
Badou Jack och George Groves.
SPORTBLADET

Badou Jack får nu som han vill – försvara sin världsmästartitel i supermellanvikt i samma gala som superstjärnan Floyd Mayweather.

Galan går den 12 september i Las Vegas.

Först var svenskgambiern Jacks match mot britten George Groves inplanerad till den 22 augusti. Men när det nu blivit klart att Mayweather, obesegrad i 48 matcher, ska möta Andre Berto i det som troligen blir Mayweathers sista match var det naturligt att lägga även Jacks match i samma gala. Det var Mayweather som upptäckte Badou Jack och svensken tillhör Mayweathers stall.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det. Jag förbereder mig för den tuffaste matchen i min karriär. Jag kommer alltid att fajtas med en "underdog"-mentalitet, även om jag är mästare, säger Jack till espn.com.

– Det känns bra att få försvara titeln i Las Vegas, som har blivit min hemstad. Min promotor, Floyd Mayweather, har hållit mig om ryggen under både mot- som medgångar i karriären och jag vill göra honom och hela Mayweather-teamet stolt den 12 september.

Groves går på styrka

Den 31-årige svensken, som gått 21 proffsmatcher, tog WBC-titeln i supermellanvikt när han i april besegrade amerikanen Anthony Dirrell. Nu väntar britten Groves, som går mer på styrka än Jack som är en mer teknisk boxare.

– Badou Jack ska inte få stoppa min dröm. Jag har bara hans bälte i tankarna. Vi har studerat Jack och är förberedda på hans styrkor och hur hans svagheter ska utnyttjas, säger Groves till espn.com.

Vill sen boxas i Sverige

Under Sverige-besöket i maj berättade Jack att om han vinner sin nästa match får han välja motståndare bland de topp tio-rankade i klassen.

– Det vore skojigt att få köra den matchen hemma i Sverige, sade Jack då.

Den 38-årige welterviktsmästaren Mayweather besegrade i maj den filippinske stjärnan Manny Pacquiao i vad som som framställdes som "århundradets match". Vinner Mayweather matchen mot Berto tangerar han tungviktslegendaren Rocky Marciano som slutade obesegrad 1956 efter 49 matcher.

FAKTA

Badou Jack

Född: 31 oktober 1983 i Stockholm.

Bor: Las Vegas, USA.

Yrke: Proffsboxare.

Längd: 185 cm.

Viktklass: Supermellanvikt.

Proffsmatcher: 21 (19 segrar, en oavgjord, en förlust).

Smeknamn: The Ripper.

Tränare: Eddie Mustafa Mohammed och Lou Del Valle.

Övrigt: Har både svenskt och gambiskt medborgarskap. Hans pappa är gambier. (TT)

TT