”2017 ska jag vara topp fem i världen”

Ny seger för 120 kilos-Gäddan

1 av 2 | Foto: STEFAN ALFELT
Michael Sprott knockades i den första ronden av svenske Adrian Granat.
SPORTBLADET

HAMBURG. Adrian Granat rusar mot världens tungviktstopp i proffsboxning.

Rutinerade Michael Sprott var chanslös mot den hårtslående 120 kilos-Gäddan.

Efter tredje nedslagningen bröt domaren efter 2.55 i första ronden.

– Länge sen jag fick en sån träff, säger Gäddan.

Han är obesegrad med tio raka segrar som proffs. Nio av dem har vunnits på knockout.

– Nu har jag fått ett kvitto på var jag står. Jag ville ha en riktig utmaning. Sprott är rutinerad. Han har gått tio ronder mot Helenius. Jag behövde inte en hel rond.

Sprott kom på benen men var rejält skakad efter den första hårda smällen och hann sen inte med när Adrian öste på med tunga slag.

– Fy fan vad det kändes bra. Jag kommer ihåg första nedslagningen, en vänster-höger. Sen minns jag inte mer. Jag fortsatte bara, säger Gäddan.

Klärttrar på rankningen

Före matchen var Granat rankad som nummer 17 bland Europas tungviktare. Troligtvis hamnar han runt plats 14 efter knocken och är därmed redan efter två år som proffs kvalificerad för matcher mot riktigt bra motståndare.

– Planen är att senast 2017 ska jag vara bland topp fem i världen. Match 15 till 20 någonstans. Men jag kunde ta Chisora eller Pulev redan i nästa match. Någon tuff. Topp tio i världen redan nu.

Derek Chisora har mött massor av tuffa motståndare och Kubrat Pulev har bara en enda förlust, mot Vladimir Klytjko. Båda boxades på galan i Inselparkhalle på lördagkvällen.

Inför sin match har Grant haft världens bästa uppladdning, som sparring till Vladimir Klytjko under stjärnans träningsläger inför dennes match mot Tyson Fury.

”Svävat på moln”

– Jag har svävat på moln efter sparringen mot Klytjko. Vissa dagar gjorde jag jämnt, var lika bra som han. Det var ge och ta. Andra dagar var jag trött, men det var fantastiskt.

Adrian har aldrig tidigare vägt in så tung som inför matchen mot Sprott.

– Jag är stor (202 cm), bred om röven och axlarna, man får kraft av tyngden men 115-116 kilo är nog optimalt för mig.

Nästa match blir antagligen tidigt under 2016. Adrian Granat ska samla på sig fler imponerande segrar i jakten på de stora VM-titlarna.