Fury av med bältet - vägrade match

Foto: TT
SPORTBLADET

När Tyson Fury skrällde och vann mot Vladimir Klitjko tog han över fyra tungviktsbälten.

Men nu blir han av med ett av dem.

IBF har tagit bältet från honom för att han undvikit att försvara sin titel och istället ställt upp på ett returmöte med Klitjko, skriver Boxingscene.

Britten Tyson Fury stod för en första sensationens skräll när han bröt Vladimir Klitjkos tioåriga titeldominans i tungviktsboxningen för knappt två veckor sedan.

När Klitjko föll tog Fury över bältena för WBO, WBA, IBO och IBF. Men det sistnämnda bältet fick han bara behålla i tio dagar.

Nu skriver nämligen Boxingscene att organisationen bestämt sig för att ta bältet från britten för att han inte gått med på att direkt ställa upp och försvara sin titel mot förste utmanaren Vatjeslav Glazkov. Fury har i stället bestämt sig för att möta Vladimir Klitjko i en returmatch som de hade införhandlat i deras matchkontrakt.

Blir vakant

IBF-bältet kommer nu enligt sajten att räknas som vakant och i stället för Fury ställs Glazkov mot Charles Martin om bältet.

– Vi är väldigt glada. Vi skulle ha föredragit att möta Tyson Fury men han var inte tillgänglig på grund av andra planer, säger Glazkovs manager Kathy Duva.