Så här lever världens rikaste som pensionär

13 drömresor – på två månader

SPORTBLADET

Vad skulle du göra om du var en nybliven pensionär med mer pengar än du någonsin kan göra slut på?

Floyd Mayweather behöver inte fundera.

2015 var Floyd Mayweathers sista år som aktiv boxare. Segern mot André Berto den 12 september blev amerikanens sista under karriären och sammanfattar ett år som gav 38-åringen motsvarande 3,8 miljarder kronor i inkomster.

Bil för 30 miljoner

Några månader senare har Mayweather nu också börjat njuta av livet som pensionär. Men det är inte några korsord i en liten sommarstuga i skogen som gäller.

De senaste två månaderna har amerikanen hunnit semestra med Justin Bieber på Franska Polynesien, sola på Hawaii, festa i Miami, hänga med boxare på Kuba, kolla på basket i New York, köpa en ny Bugatti för 30 miljoner kronor, cruisa i Los Angeles, få en tiger i Moskva och stanna till i turkiska Istanbul.

Som om det inte var nog intensifierade Mayweather resandet ännu mer i dagarna.

Hyrde fem helikoptrar

Efter att ha landat i Nice hyrde amerikanen en helikopter för att snabbt kunna transportera sig till Monte Carlo. Där väntade en festkväll innan Mayweather dagen efter hyrde fem helikoptrar för att transportera 20 av sina vänner till Saint Tropez för en lunch. Sedan fortsatte resan till Rom där amerikanen bland annat besökte Colosseum.

38-åringen har dokumenterat resandet på sitt Instagram-konto där han bland annat skriver: ”Gör vad fan jag vill någonstans i den tropiska världen och ja, jag pensionerade mig innan jag fyllde 40”.

Floyd Mayweather är enligt Forbes världens rikaste idrottsman.