Badou Jack hjälpte Ahlin tillbaka: ’Var bara att bita ihop’

SPORTBLADET

Oscar ”Golden Boy” Ahlin hade tolv raka segrar varav tio på knockout och var kanske Sveriges mest spännande proffsboxare. I match 13 skickade tysken Bernard Donfack Oscar i golvet och vann sen klart på poäng.

– Det sög riktigt mycket men nu är jag tillbaka som en bättre variant än den jag var innan Donfack, säger Oscar inför sin comeback.

Efter den blytunga förlusten drog Oscar över till USA och tränade bland annat med världsmästaren Badou Jack.

– Jag var i Las Vegas i fem veckor och i Miami i sju. Badou och jag är väldigt nära. Han har alltid varit som en storebror för mig.

Dessutom kunde Badou Jack hjälpa Oscar med att bearbeta förlusten. Jack förlorade ju själv tungt mot Derek Edwards i början av 2014 och kom sen igen och blev världsmästare.

– Jag snackade mycket med Oscar. Om att det är sånt som händer. Se på mig själv. Det är bara att bita ihop, säger Badou Jack, som gärna skulle se att Oscar flyttar till Las Vegas och satsar vidare där.

”Visa att det var en dålig dag”

Ahlin håller med till en hel del.

– Där lever man boxning. Det kan man inte i Sverige. Rent boxningsmässigt finns ingen konkurrens. Så mycket sparring det finns i Las Vegas, det är nästan overkligt. Som att gå in i en godisbutik.

– Men det är ingen rolig stad. Speciellt inte för någon som inte köper prostituerade, spelar eller dricker. Då har man inte så mycket att göra där.

I kväll i Rosvalla möter Oscar ryssen Varazdat Tjernikov i en fajt svensken inte får förlora om karriären ska ta fart igen.

– Jag ska bara ha kul. Visa att Donfackmatchen var en dålig dag på jobbet av någon som hoppade in i mitt ställe i mitt namn. Stefan Alfelt

1 av 2
Oscar Ahlin ställs mot Varazdat Tjernikov.

Matcherna I kväll

Fyra ronder

Daniel Hartvig–Gyorgy Varga, Ungern, super weltervikt.

Sven Fornling–Gary Abajyan, Georgien, lätt tungvikt.

Alexander Hagen, Norge–George Kandelaki, Georgien, lätt tungvikt.

Patricia Berghult–Sara Marjanovic, Serbien, lätt weltervikt.

Hampus Henriksson–Davit Ribakoni, Georgien, super mellanvikt.

Sex ronder

Otto Wallin–Samir Kurtagic, Österrike, tungvikt.

Åtta ronder

Oscar Ahlin–Varazdat Tjernikov, Ryssland, super mellanvikt.

Anthony Yigit–DeMarcus Corley, USA, super weltervikt.

Tolv ronder

Erik Skoglund–Derek Edwards, USA, lätt tungvikt.

ARTIKELN HANDLAR OM