Erik Skoglund tog 24:e raka segern

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
Erik Skoglund tog en tung poängseger för sin karriär men även för svensk boxning mot Derek Edwards i Nyköping i går.
SPORTBLADET

NYKÖPING. Derek Edwards blev en stenhård motståndare men Erik Skoglund är fortfarande obesegrad i proffsringen.

När det blev som tuffast gjorde Skoglund sin bästa match någonsin.

– Helt fantastiskt. En helt otrolig stämning. En helt otrolig match, faktiskt, säger Erik.

Foto: BILDBYRÅN
Erik Skoglund med flickvännen Angelica Sjöstedt.

Som 24-åring har han redan vunnit 24 raka segrar som professionell boxare i lätt tungvikt.

– Jag måste analysera den här matchen först, men den är definitivt bland de bästa hittills. Det var riktigt häftigt. Edward kom för att fajtas och han var otroligt tuff. Han tog emot en del riktigt tunga slag, men han stod pall och pressade på hela matchen.

Exploderade plötsligt

Erik Skoglund prickade med en rak vänster om och om igen från rond ett. Från rond sex exploderade han plötsligt med flera stenhårda högerslag mitt i huvudet på Derek Edwards som stod pall slagen.

– Till stor del var det plan A som höll hela vägen. Han sprang på vänsterjabben. Jag behövde aldrig använda plan B som var att möta upp honom i närkamperna. Jag vann ronderna på distans och kunde luta mig tillbaka i clinchen och slappna av.

– Det var en del av taktiken. Att jobba mycket med vänstern i början av matchen och spara högern till ungefär halva matchen och komma med en oförutsägbar hård höger. Vänsterjabben sitter bra och även högersläggan satt vid ett par tillfällen. Jag är riktigt imponerad. Framförallt av vilket hårt huvud han har, säger Skoglund.

Under 2015 har Erik Skoglund boxats två gånger i sin hemstad Nyköping. På förra galan fick han gå den första fullängdstitelmatchen i Sverige sen 1968.

– Förra gången var en historisk händelse. Jag kommer förmodligen aldrig att få uppleva något liknande. Det var så otroligt viktigt inte bara för mig och min karriär utan för svensk boxning. Vi hade fått dispens för tolv ronder, jag var skyldig sporten att göra det och då gick jag och oroade mig varje dag för att jag skulle göra illa mig, att ryggen skulle gå upp. Jag vågade knappt värma upp innan matchen för att jag skulle känna något.

”Roligare match”

Den här gången kunde han njuta mer av stämningen i Rosvallas mindre arena. Och publiken fick se en mycket bättre match än tolvrondaren i september.

– Betydligt roligare boxningsmatch nu. Både att genomföra och att titta på. Det blev inget avslut men jag behöver ronder. Ett skadedrabbat år som detta då jag varit borta halva året har jag ändå fått 22 ronder, säger Erik Skoglund.

Hans segerrad gör att han närmar sig större titelmatcher.

– Nu blir det lite julmat och vila innan jag ska tillbaka till gymmet och bygga vidare. Jag älskar verkligen all julmat.

ARTIKELN HANDLAR OM