Pappa Eubank försökte rädda Nick Blackwell

SPORTBLADET

Nick Blackwell har försatts i tillfällig koma efter titelmatchen mot Chris Eubank Jr.

Nu har det framkommit att Chris Eubank Sr sade till sonen att inte slå mot Blackwells huvud.

– Om han (domaren) inte stoppar matchen och vi fortsätter slå så här kommer han att skadas, sa Chris Eubank Sr i ringhörnet enligt Daily Mail.

Natten till söndag möttes Nick Blackwell och Chris Eubank Jr i en titelmatch i O2 Arena i London. Matchen, som följdes av storpubliken, vann Eubank Jr.

Efterföljderna har dock varit tråkiga.

Nick Blackwell fick många hårda smällar mot huvudet och domaren tvingades bryta fajten. Blackwell lämnade arenan med syrgas och fördes till sjukhuset. Där har han försatts i tillfällig koma.

”Vet inte vad jag ska säga”

Daily Mail har publicerat en artikel där det framkommer att Chris Eubank Sr sa åt sonen Chris Eubank Jr att inte slå mot Blackwells huvud.

– Nästa gång du delar ut en sådan smäll och domaren inte stoppar matchen så vet jag inte vad jag ska säga. Men jag kan säga så här. Om han (domaren) inte stoppar matchen och vi fortsätter slå så här kommer han att skadas, sa Chris Eubank Sr i ringhörnet enligt Daily Mail.

– Varför har domaren inte stoppat matchen? Jag kan inte förstå det. Du kanske inte ska lämna det här till domaren. Men jag tycker inte du ska slå mot hans huvud, jag tycker du ska slå mot hans kropp.

Eubank Sr har jobbiga minnen av att själv ha slagit ut en motståndare som hamnat i koma, detta för 25 år sedan mot Michael Watson.

Watson låg då i koma i 40 dagar och fick genomgå sex hjärnoperatioer.

”Är en sann kämpe”

Knappt två ronder senare bröt domaren Victor Loughlin fajten eftersom Blackwell inte kunde se något med sitt vänstra öga.

Chris Eubank Jr har twittrat om matchen.

”Nu kan jag bli kallad den brittiska mästaren. Tyvärr har Nick hamnat i tillfällig koma. Mina tankar går till hans familj och vänner. Han är en sann kämpe och jag tror att han kommer att klara sig igenom det här”, skriver Eubank Jr.

ARTIKELN HANDLAR OM