Muhammad Ali förd till sjukhus

1 av 20 | Foto: AP
Fantomslaget Första gången Cassius Clay och Sonny Liston möttes var 1964. Det var efter den segern som Clay ropade de numera klassiska ”I'm the greatest!” och ”I shook up the world!” Ett år senare möttes de igen, och däremellan hade Clay meddelat att han var muslim och fått namnet Muhammad Ali. Den här gången knockades Liston redan i första ronden. Slutet på matchen är omdiskuterat. De som satt ringside såg aldrig slaget som sänkte Liston och inte ens Ali var säker på att han hade träffat. Slaget döptes till ”The Phantom Punch.” Senare granskningar visade att Ali visst träffade.
SPORTBLADET

Boxningslegendaren Muhammad Ali har tagits in på sjukhus med andningssvårigheter. Familjens talesman Bob Gunnell sade i ett uttalande att Alis tillstånd är gynnsamt och att sjukhusvistelsen förväntades bli kort.

Foto: SCANPIX
SISTA SHOWEN Muhammad Alis sista match gick mot Trevor Berbick, som för övrigt hann med att möta Mike Tyson också, 1981. Ali förlorade matchen.

Den 74-årige förre tungviktsvärldsmästaren lider sedan lång tid tillbaka av Parkinsons sjukdom och har haft problem med hälsan de senaste åren.

Muhammad Ali anses av många som världens bäste boxare genom tiderna. Han lade handskarna på hyllan 1981 med 56–5 i matchfacit.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning