”Böner till min idol och vän...”

1 av 21
SPORTBLADET

Världen håller tummarna för Muhammad Ali.

Människor strömmar till barndomshemmet i Louisville för att uttrycka sitt stöd för boxaren som uppges kämpa för sitt liv.

– Böner och välsignelser till min idol, min vän och utan tvekan tidernas störste, säger femfaldige världsmästaren Sugar Ray Leonard.

Foto: TT

I torsdags fick Muhammad Ali svårt att andas. 74-åringen fördes till sjukhuset i Phoenix, Arizona, varifrån de första rapporterna pekade mot en kort och odramatisk vistelse.

Sedan dess verkar läget ha förvärrats. Daily Mirror skriver att Alis nio barn har uppmanats att resa till sjukhuset för att vara med sin far som, enligt tidningens uppgifter, vårdas på intensiven och har fått beskedet att "slutet är nära".

"Folk kom till huset"

Under fredagen förnekade Alis talesperson Bob Gunnel att läget har förvärrats, men två icke namngivna personer sa till nyhetsbyrån AP att läget är värre än under de sjukhusbesök som Ali tvingades till 2014 och 2015.

Av en tillfällighet öppnade Muhammad Alis barndomshem upp som museum förra veckan. Nu rapporterar lokaltidningen Courier-Journal att besökare flockas vid huset på Grand Avenue för att visa stöd för sin hjälte.

– Vi hade mycket folk som kom förbi och alla brydde sig väldigt mycket om Muhammad i och med nyheterna som har släppts. Vi hoppas att han kommer ut ur sjukhuset snart, säger museets kurator Evan Bochetto till Courier-Journal.

Ali drabbades av Parkinson på 80-talet och har fått vård flera gånger de senaste åren. Den jämnårige barndomsvännen Sonny Fishback hoppas att hans champ ska vinna ännu en match.

Sugar Ray ber för sin vän

– Jag säger det till er, bli inte överraskade om han tar sig igenom det här... för han är en riktig kämpe, säger han till Courier-Journal.

Globalt har nyheten om Muhammad Alis sviktande hälsa lett till böner och hållna tummar. Sugar Ray Leonard, troligen världens bäste boxare på 80-talet, är en av tusentals som på Twitter har bett för sin vän. Samma sak med Deontay Wilder, som innehar WBC-bältet i tungvikt.

"Muhammad Ali är min idol. Jag hoppas och ber för att han klarar sig", skriver Wilder på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning