”Bättre och kommer att vinna på knock”

Badou Jack är inte det minsta orolig inför titelmatchen

Foto: AP Sport
SPORTBLADET

NEW YORK. Britten James DeGale har en imponerande meritlista.

Men Badou Jack är inte det minsta orolig inför titelmatchen i Brooklyn om två månader.

– Jag är den bättre boxaren och kommer vinna på knock, säger den svenske sluggern under ett småkaotiskt pressmöte i Brooklyn.

De har varsitt bälte sedan tidigare – för IBF respektive WBC.

Så när Badou Jack och James DeGale 14 januari nästa år brakar samman i Barclays Center i Brooklyn i New York handlar det som så kallad ”Unification Fight”.

Vinnaren blir enväldig mästare i super-mellanvikt.

– Det blir en fantastisk kväll. Nummer ett, jag, mot nummer två i världen. Det finns inget som sådana fighter. Och det det kommer vara jag som går därifrån med bägge bältena, säger DeGale på  karaktäristiskt kaxigt boxarvis när de båda pugilisterna knappa två månader innan 2017 års stora Fight Night i New York håller pressmöte i samma arena.

Han fortsätter:

– Badou är en väldigt bra boxare. Allround. Men finns inget som sticker ut hos honom. Det finns det hos mig. Jag har den extra dimensionen och vinner.

Stark utmanare

Och nog är den 30-årig brittens meritlista rätt fin. Han har vunnit 23 av 24 matcher, varav 14 på knock, vunnit OS-guld och bärgat en proffstitel.

Men Badou Jack – som vann WBC-titeln mot Anthony Dirrell i Chicago våren 2015 och försvarade den mot George Groves i Las Vegas samma höst – är inte direkt orolig.

–  Jag har stor respekt för min motståndare, men det är jag som är nummer ett här. Inte han, säger ”The Ripper” med ett milt leende.

– Jag är helt enkelt den bättre boxaren och kommer vinna på knock.

Inte orolig för mötet

Att han inte gått några matcher på länge är inte heller något som bekymrar den 33-årige stockholmaren – som sedan några år tillbaka bor i Las Vegas.

– Nä, jag har varit i gymmet och tränat stenhårt sedan i maj. Jag skulle säga att jag är i bättre form, mycket bättre till och med, än när jag vann min titel.