Skoglund nobbade drömfajt mot Ward

"Villkoren var oschyssta"

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Natten till söndag gör amerikanen Andre Ward och ryske Sergej Kovalev upp i årets boxningsmatch.

Men enligt uppgifter till Viasatsport.se har det även funnits planer på en match mellan superstjärnan Ward och svenske Erik Skoglund.

Ett drömmöte som svensken nobbade redan i somras.

När Ward och Kovalev gör upp i helgen så gör de det om VM-titeln i lätt tungvikt.

Matchen tar plats i Brooklyn i New York, och båda kämparna är hittills obesegrade.

Kovaljov, 33, håller VM-titlarna i WBA, IBF och WBO, och sätter alla på spel mot Ward, 32, som går upp en viktklass efter att ha dominerat super mellanvikt-divisionen under flera år.

"Det räcker med en träff"

Och utgången är oviss.

– Det är inte ofta vi får se sådana här matcher. Ward har ju visat sig vara extremt svårboxad, och gav i super mellanvikt sken av att vara omöjlig att slå. Han är obesegrad som proffs och vann OS-guld 2004. Han har övertygat varje gång han varit uppe i ringen. Men Kovalev är en extremt skicklig boxare med bra precision. Det räcker med en träff för att han ska avgöra, säger Skoglund till Viasatsport.se.

"Villkoren var oschyssta"

För svenskens egen del, som har chans på WBA:s reguljära VM-titel om han slår Timmy Shala i Nyköping den 9 december, har chansen att han möter någon av kombatanterna nästa år ökat.

Dessutom har han redan tidigare i år tackat nej till ett möte med världsstjärnan Ward på grund av de ekonomiska villkoren.

– Jag har ju redan förhandlat med Ward om ett möte som skulle skett under sensommaren eller hösten. Men parterna kunde inte riktigt komma överens. Jag var positiv till matchen, men villkoren var oschyssta, säger Skoglund.

Vill hellre möta Ward

Får han dock välja mellan vilken av boxarna han helst möter i ringen så lutar han åt amerikanen.

Det skulle i så fall bli den största matchen som en svensk gått sedan Ingemar Johanssons VM-trilogi mot Floyd Patterson.

– Jag skulle nog hellre möta Ward, säger Skoglund. Det skulle vara mindre svårt att slå Kovalev på poäng, men gör man ett misstag på tolv ronder kan det vara över. Mot Ward skulle jag ha goda förutsättningar att gå tiden ut och då gäller det att få honom ur balans.

Matchen mellan Kovalev och Ward sänds i Viaplay, lördag 03.00.

Kommentatorer är Magnus Dahlborn och Luis Lagerman.