Cancellera överlägsen i tempoloppet

Gustaf Larsson misslyckades – 25:a

SPORTBLADET

Schweizaren Fabian Cancellara utklassade konkurrenterna i herrarnas tempolopp i cykel-VM.

I den tuffa banan över 50,8 kilometer utanför Salzburg var han med 1.00.11,75 en och en halv minut före silvermedaljören David Zabriskie, USA.

Trea kom Alexander Vinokurov, Kazakstan, som med blott tre sekunders marginal petade bort dansken Brian Vandborg från pallen.

Cancellera har en fantastisk säsong bakom sig, den innehåller seger i prestigefyllda endagarsloppet Paris-Roubaix, men VM-segern slog givetvis ut allt annat.

– Det var en perfekt dag. Så här bra har jag inte kört någon gång tidigare i hela mitt liv, sade den glädjestrålande schweizaren efter loppet.

Det var deppigare för svenskarna, som hamnade långt ner i fältet. Gustaf Larsson var fyra i VM i Verona för två år sedan och kom till årets mästerskap med flera fina tempoplaceringar bakom sig. Men krafterna tog slut efter de inledande två backarna och Larsson slutade 25:a, 4.23 efter Cancellara.

Thomas Lövkvist blev 29:a, nästan fem minuter efter segraren. Hans problem var att det fanns för mycket kraft kvar:

– Jag har haft problem med att få ut kraften ur benen av någon anledning som jag inte vet just nu. När man kommer i mål med krafter kvar så kan man bara vara missnöjd, säger Lövkvist i ett pressmeddelande.

TT