OS-hoppet Bäckstedt bröt nyckelbenet

"Det är ingen större fara”

SPORTBLADET

Första tävlingen för året – då föll cyklisten Magnus Bäckstedt, 33, och bröt nyckelbenet.

Men här kommer lugnande besked.

– Jag räknar kallt med att vara uppe på cykeln om tio-tolv dagar, säger han till sportbladet.se.

Magnus Bäckstedt.

Cyklisten Magnus Bäckstedt fick ingen vidare start på tävlingsåret.

Strax före målgång på den femte sträckan av Tour of Qatar föll svensken och gick i backen. Konsekvensen: Ett brutet nyckelben.

– Jag har fortfarande småont. Jag skulle sätta fart på sprinten och krokade i två medtävlare. Jag landade på höger axel och då gick nyckelbenet, säger han när sportbladet.se når honom på Qatars flygplats.

Bäckstedt ska under fredagen besöka specialistläkare hemma i England. Men enligt de första rapporterna blir inte vårt OS-hopp borta speciellt länge.

”Lite halvbitter”

– Det ska inte vara någon fara. Jag vet från tidigare skador att det kan gå snabbt att komma tillbaka.

Bäckstedt, som fått de två tidigare vårsäsongerna spolierade på grund av skador, var hoppfull inför tävlingen i Qatar. Men nu åkte han på en ny törn.

– Det är klart att jag är lite halvbitter, men jag vet att sånt här kan hända. Nu är det bara att se framåt. Cyklingen kändes bra i övrigt, säger Bäckstedt som låg elva i sammandraget.

Medan tävlingen avgörs under fredagen undersöks Bäckstedts axel.

– Vi får se om det blir operation. Men jag vet cyklister som har varit tillbaka på cykeln fem dagar efter såna här skador. Vi cyklister är inte som vanliga människor, säger han och kostar på sig ett skratt.