Italiensk spurtseger i girot

Svenskarna långt efter

SPORTBLADET

Italienaren Daniele Bennati spurtade hem den tredje etappen av Giro d'Italia som avgjordes mellan Catania och Milazzo på måndagen. Liquigas-cyklisten Bennati fick en bra resa fram till spurten och kunde hålla undan för tysken Erik Zabel som låg hjullängden bakom.

Bennatis stallkompis Franco Pellizotti, Italien, behåller fortfarande den rosa ledartröjan, en sekund före amerikanen Christian Vandevelde och sju sekunder före Danilo Di Luca, Italien.

Gustav Larsson rullade i mål i klungan som 56:a. Han ligger tolva i sammandraget, 28 sekunder bakom Pellizotti.

Magnus Bäckstedt vurpade när två mil återstod av den 221 kilometer långa etappen på Sicilien och tappade drygt fem minuter på etappen. Svensken har därmed tappat nästan 17 minuter på två etapper.

Sex cyklister kom loss efter bara 60 kilometer men klungan hade hela tiden bra koll och tre mil från mål var de infångade.

Nu flyttar cyklisterna över till fastlandet för den fjärde etappen på tisdag som går mellan Catanzaro-Lungomare i Syditalien. Den första tredjedelen blir rätt så jobbig med en rejäl stigning och där kan det komma en utbrytning i ett hittills sömnigt Giro d'Italia.