Gömde dopningsmedel i tandkrämstuber

Cyklist utesluten ur Giro d'Italia

SPORTBLADET

Italienaren Andrea Moletta, 29, har stoppats från att fortsätta köra i Giro d'Italia sedan hans far fastnat i en kontroll när han körde en bil full med dopningsmedel.

Foto: AFP
Andrea Moletta.

Enligt Gazetta dello Sport hittade polisen ett kylskåp i Molettas faders bil. Kylskåpet var fullt av misstänka dopingprodukter och även sprutor gömda i tandkrämstuber. Tillslaget gjordes när bilen var på väg mot platsen där Girot pågår och genomsöktes som en del i en undersökning av misstänkt dopning i gym i en stad i nordöstra Italien.

Moletta stängs nu av av sitt stall Gerolsteiner. Giro d'Italia har kommit halvvägs. 29-årige Moletta låg på 77:e plats när han bröt.

Bennatis tredje etappseger

Daniele Bennati tog på torsdagen sin tredje etappseger under Giro d'Italia. Italienaren var snabbast av alla på den tolfte etappen mellan Forli och Carpi, men det krävdes målkamera för att skilja honom från tvåan, britten Marc Cavendish. Segermarginalen uppskattades till endast ett par centimeter. Robbie McEwen, Australien, körde i mål som trea.

Torsdagens lopp var den näst sista släta etappen innan Girot intar Alperna på lördag.

Svenske Gustav Larsson, som föll på onsdagens elfte etapp, slutade 76:a och ligger drygt 8,5 minuter efter totalledaren Giovanni Visconti.

ARTIKELN HANDLAR OM