Andra raka segern för Susanne Ljungskog

Vann igen i Tour de l'Aude

SPORTBLADET

Cyklisten Susanne Ljungskog stod på söndagen som slutsegrare i Tour de l'Aude, svenskan vann loppet för andra året i rad. Hon var glad över segern men loppet var bara uppvärmning.

– Egentligen satsar jag ju på Giro d'Italia i juli och vill göra ett bra OS i augusti och VM i september, men det har känts så pass bra så det var bara att köra, säger hon till TT.

– Viktigt nu bara att jag inte slappnar av och tror att jag är jättebra utan har full fokus.

Efter lördagens etapp ledde Ljungskog med 3.38 – en betryggande ledning.

– Det är aldrig klart förrän man passerar mållinjen, säger hon.

Söndagen bjöd på regn i Frankrike och Ljungskog var mest oroad för att något kunde hända i nerförsbackarna när farten ökar eller att hon skulle drabbas av punktering eller vurpor. För att bevaka ledningen höll sig svenskan framme i täten. I sista bergspriset bildades en tätgrupp bestående av Ljungskog, brittiskan Nicole Cooke samt Judith Arndt och Trixi Worrack, båda Tyskland.

– Jag trodde tyskorna skulle attackera och det gjorde de också. Men jag var lugn och gick med, ville visa ”kom inte och lek med mig”.

I spurten var Arndt starkast, tyskan stängde Cooke, vilket gjorde att Ljungskog blev tvåa för dagen. I sammandraget slutade Arndt tvåa och Worrack trea.

– Jag är jätteglad över segern. Nu står jag på McDonald's och ska fira med två hamburgare och i kväll blir det bankett.

För Susanne Ljungskog väntar nu tre veckors träning inför girot hemma i Sverige.

TT