Lövkvist i segerläge

Ligger på andra plats i Tyskland runt

Foto: REUTERS
Thomas Lövkvist, 24, het svensk i cykel.
SPORTBLADET

38:a i linjeloppet i OS – men nu cyklar Thomas Lövkvist för seger.

– Först och främst ska jag försöka försvara min pallplats, men blir det bättre än så vore det ju oerhört roligt, säger 24-åringen, som efter tre etapper ligger tvåa i cykelloppet Tyskland runt.

OS-cyklisten Thomas Lövkvist fortsätter att visa framfötterna i Tyskland. Efter att ha kommit tvåa respektive trea på de inledande etapperna, var gotlänningen återigen med i den främre klungan och blev trea när den tredje etappen av Tyskland runt avgjordes på måndagen. Italienaren Leonardo Bertagnolli vann den 214 kilometer långa etappen mellan Herrieden och Wiesloch, följd av colombianen Rigoberto Uran.

– Jag låg bra till där framme, det var en hård backe på slutet och vi var en grupp som gjorde upp om det, säger Lövkvist till TT.

– Formen är helt klart bra nu. Inget att klaga på.

TT: Hur kommer det sig att formtoppen kommer nu och inte i Peking?

– Formen var faktiskt bra där också. Det var taktiskt jag gjorde bort mig, fortsätter Lövkvist som efter måndagens etapp behåller andraplatsen i sammandraget.

17 sekunder skiljer upp till stallkamraten Linus Gerdemann, Tyskland, och den här gången ska taktiken stämma.

– I morgon (läs tisdag) är det nog ganska lugnt, men den femte etappen kommer att vara rätt avgörande. Och sen är det tempolopp på lördag, då kan allt hända.

ARTIKELN HANDLAR OM