Silver-Emma dubblerar i VM

Jagar medalj i både tempo- och linjeloppet

SPORTBLADET

Emma Johansson, silvermedaljör i damernas linjelopp i Peking-OS, kan få anledning att fira trippelt i cykel-VM i Italien 23–28 september.

Johansson fyller 25 år på mästerskapets första dag – och på måndagen blev hon uttagen att tävla i både tempo- och linjeloppet.

Foto: Ivan Sekretarev

I tempoloppet får Johansson, som tävlar för Härnösands CK, tampas med bland andra Susanne Ljungskog. I linjeloppet, där chanserna till svensk medalj är som störst, kommer Johansson och Ljungskog att lotsas fram mot placeringar i toppen med stöttning av fyra hjälpryttare: Karin Aune, Sara Mustonen, Emilia Fahlin och Marie Lindberg.

Även på herrsidan dubblerar silvermedaljören från OS i Kina. Gustav Larsson, tvåa i herrarnas tempolopp i Peking, ställer i VM upp tillsammans med svenske tempomästaren Fredrik Ericsson i VM:s tempolopp.

I linjeloppet får Larsson, som tävlar för Skoghall-Hammarö CK, sällskap av Thomas Lövkvist och Marcus Ljungqvist.

– Vi har förhoppningar om att vi ska lyckas ta någon medalj under VM-veckan och med de fina OS-resultaten i färskt minne så är naturligtvis självförtroendet stort, säger cykelförbundets sportchef Hans Falk till förbundets hemsida.