Magsjuka stoppade Larsson i Polen

Får VM-uppladdningen störd

SPORTBLADET

Gustav Larsson låg på en sjätteplats i cykelloppet Polen runt.

Men på torsdagen satte magsjuka stopp för den fortsatta VM-uppladdningen.

– Det var inte direkt läge att köra 240 kilometer i dag, säger Larsson till TT.

På torsdag nästa vecka börjar OS-silvermedaljörens VM i italienska Varese.

Gustav Larsson.

Och uppladdningen inför mästerskapet såg ut att gå Gustav Larssons väg. Efter fyra etapper (inklusive onsdagens inställda) hade han känning på täten och låg sju sekunder bakom australiske ledaren Allan Davis.

Men efter onsdagens slitsamma etapp i regnet – som avbröts sedan cyklisterna protesterat mot de hala vägförhållandena – drabbades Larsson av magsjuka.

– Jag har varit dålig hela natten, men nu är det lite bättre. Jag tar ett flyg hem i morgon, säger Larsson på torsdagen.

– När det gäller loppet i sig var det egentligen ingen större fara att jag tvingades bryta. Det här handlade mer om bra träning för att komma igång inför VM. Nu missar jag en del av den uppladdningen.

TT: Hur påverkar det din VM-start?

– Det finns inget som säger annat än att jag ska vara tillbaka på sadeln om några dagar. Men det är klart att det var ett dumt tillfälle att bli sjuk på.

Kvar på de polska vägarna finns efter Larssons avhopp två svenskar. Thomas Lövkvist – 71:a på torsdagen – och Marcus Ljungqvist, 99:a. I sammandraget är Lövkvist 38:a, 21 sekunder efter nye ledaren José Joaquin Rojas Gil, Spanien. Ljungqvist är ytterligare 20 sekunder bakom och innehar plats 96.

– Jag tror att båda har chans att vara med där framme, säger Larsson om svenskarna.